index
naslovnica.gif
Press
Izvješća za medije
Reakcije, demanti, pojašnjenja
Obavijestimain_galerija

28. listopada 2016. - Izjave gradonačelnika Ive Baldasara povodom prosvjeda što ga je organiziralo Vijeće GK Mejaši

U povodu prosvjeda što ga je organiziralo Vijeće GK Mejaši  gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio:
-Razumijem  razloge koji su ih naveli na organizaciju prosvjeda, ali ne može aktualna Gradska uprava riješiti probleme kotara koji je sustavno zanemarivan 50 godina. Činjenica je da je ova gradska administracija napravila više nego u posljednjih nekoliko desetljeća i ono što možemo napraviti temeljem postojećeg proračuna ćemo učiniti, a drugo ćemo planirati u proračunu za 2017. godinu – rekao je gradonačelnik Baldasar. 
 
- Izgradnja škole i vrtića na Kili trebala se financirati sredstvima dobivenim od prodaje gradske imovine. Na žalost, gradski vijećnici nekoliko puta su odbili dati suglasnost na prodaju predloženih nekretnina. Pokušat ću na Gradskom vijeću ponovo izaći s tim prijedlogom, ali sve ovisi o vijećnicima – zaključio je gradonačelnik Baldasar.
 
Inače, vezano uz nedostatak športskog igrališta pored škole na Mejašima Grad je napravio projekt igrališta s nogometnim i košarkaškim terenom. Služba za sport čini sve da se do kraja godine krene u izgradnju prve faze igrališta, to jest nogometnog terena.
 
Pješački nathodnik u Vukovarskoj ulici gradonačelnik je stavio u prioritetno rješavanje. U tijeku je ishođenje građevinske dozvole  i planira se do kraja godine raspisati natječaj za izvođača radova.
Što se tiče realizacije ulice Put Vrborana u tijeku je upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu, a vezano uz povrat zemljišta zbog čega se ne može pristupiti drugim aktivnostima.
 
Vezano uz sanaciju Karepovca i kompostane na Karepovcu, upravo su jučer sastanak s ministrom zaštite okoliša Slavenom Dobrovićem imali gradonačelnik Ivo Baldasar i koordinator projekta Pave Zaninović. Imovinsko-pravni odnosi su gotovo u cijelosti riješeni, u tijeku je izmjena potvrde glavnog projekta i sa sanacijom se kreće početkom iduće godine, a paralelno će se pripremati i druge aktivnosti po naputku ministarstva. Gradonačelnik naglašava da se u protekle tri godine po ovom pitanju napravilo više nego u proteklim mandatima, postavljene su mjerne stanice, ograde, izrađeni projekti, riješeni imovinsko-pravni odnosi kao preduvjet početka sanacije.
Izgradnja spoja Vukovarske ulice s Ulicom hrvatske neovisnosti zapela je zbog postupka izvlaštenja koji se vodi pred Uredom državne uprave, a spoj Ulice Josipa Jovića i ulice ZNG rješava se u dogovoru s Hrvatskim cestama i tvrtkom „Mejaši“. Za spoj naselja Smokovik s Ulicom 141.brigade utrošit će se 1,5 milijuna kuna za otkup zemljišta za dio prometnice, a što se tiče izlaza iz naselja Bilice rješenje čeka izmjenu i dopunu GUP-a.
 
-Sve aktivnosti na ovim projektima potvrđuju da je ova Gradska uprava usmjerila financije i rad službi u rješavanje gorućih pitanja  kotara Mejaši stavljajući u vrh prioriteta poboljšanje kvalitete života stanovnika ovoga dijela grada– zaključio je Ivo Baldasar.> Obavijest (.doc)

Print

 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba