index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Svečani prijem povodom Kurban-bajrama

U povodu blagdana Kurban-bajrama, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Splitu danas je održan svečani prijem kojemu je domaćin bio  splitski imam Vahid efendija Hadžić.

2016_09_13_bajram.jpg „U ime članova islamske zajednice u Splitu toplo vam zahvaljujem svima na dobrodošlici. Cilj kurbanske žrtve nije samo približavanje Bogu, nego i približavanje ljudima i njihovim potrebama. Svi muslimani, oni na hadžu, kao i oni kod kuće, zabrinuti su zbog nasilja koje provode neki ekstremisti u ime islama. Znajte da svi muslimani, pa tako i oni u Hrvatskoj i Splitu, osuđuju takvo nasilje i poručuju da to nije islam“, rekao je ef. Hadžić obraćajući se brojnim uzvanicima na današnjem prijemu.
U ime Grada Splita prijemu je nazočio splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar  sa suradnicima, župan Splitsko- dalmatinske županije Zlatko Ževrnja te predstavnici  Hrvatske ratne mornarice, Udruge Bošnjaka i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. „Sretan i blagoslovljen Kurban Bajram vam želim i da ga provedete u 2016_09_13_bajram2.jpgmolitvi i druženju s obiteljima i prijateljima. Neka i ovogodišnje slavlje bude prožeto radosnim blagdanskim ozračjem. Danas u Hrvatskoj svjedočimo jednom skladnom suživotu kršćana i muslimana. Naravno, pri tome uvijek valja istaknuti i veliki doprinos Bošnjaka, muslimana u stvaranju hrvatske države u vremenima Domovinskog rata i na tome im vječna hvala“, istaknuo  je gradonačelnik Baldasar u svom čestitarskom obraćanju uz napomenu da jeSplit primjer suživota različitih vjera.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba