index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Gradske službe kao jamac ostanka „Ultra Europe Festivala“ u Splitu

„Ne možemo se s drugim europskim gradovima natjecati u iznosima gradskih proračuna, ali definitivno možemo u logističkoj podršci koje naše gradske službe pružaju „Ultri“, rekao je zamjenik gradonačelnika, Goran Kovačević ...

2016_07_26_Ultra_A.jpg ... na danas održanom sastanku u Banovini na kojem su bili predstavnici svih gradskih tvrtki i institucija koje su se na terenu brinule pružajući logističku potporu „Ultra Europe Festival 2016.“ u Splitu.
Upravo zbog visoke razine organiziranosti i tehničke opremljenosti svih gradskih službi koje su dale golem obol u besprijekornom odvijanju „Ultra Festivala“, izrazio je uvjerenje da će najbolji svjetski festival elektronske glazbe još dugo ostati u Splitu.
„Te činjenice su svjesni i organizatori „Ultre“ pa se s opravdanim razlogom nadam da će „Ultra“ još dugo ostati u Splitu“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika, Kovačević.
Prema njegovim riječima, posjetitelji Festivala, su mahom fini i pristojni mladi ljudi koji žele upoznati Split, posebno njegovu povijest i kulturu, a Splićani su prigrlili „Ultru“ i svake se godine raduju tom događaju. Treba istaknuti i financijske benefite koje gradski turizam  i sam gradski proračun ostvaruju od „Ultre“, pa je tako samo od uplate poreza na potrošnju u gradski se proračun  u tri festivalska dana slilo preko pola milijuna kuna.
2016_07_26_Ultra_B.jpg„Što se tiče TZ grada Splita raspolažemo s brojkom od 75 tisuća ostvarenih noćenja u gradu za vrijeme trajanja „Ultre“, a prema podacima organizatora festivala, u tri dana odvijanja festivala bilo je 150 tisuća posjetitelja. Prosječna dužina boravka posjetitelja „Ultre“  u Splitu se produžila na 5 i pol dana, te, prema podacima organizatora, isti prosječno potroši 124 eura dnevno.“ , navela je u svom izlaganju direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić uz napomenu da su golemi i marketinški efekti za grad Split i njegov turizam kroz sliku „Ultre“ koji su  u svijet poslale brojne strane televizijske ekipe, novinari, kao i svjetski blogeri  kroz svoje vrlo pozitivne recenzije.
Po završetku „Ultra Festivala“ na samom stadionu Poljud i prostoru oko njega splitska „Čistoća“ prikupila 70 tona otpada, što je 15 tona više nego prošle godine. KBC Split je imao 364 intervencije, uz dodatno angažiranih 68 liječnika, te 42 medicinske sestre.
Uz pasivne i aktivne metode nadzora i sigurnosti splitska je policija, uz postaju u zračnoj luci na Resniku, uspješno odradila svoj dio posla. Kolike su bile mjere sigurnosti najbolje ilustrira podatak da je čak 40 dana prije održavanja „Ultra Festivala„ stadion na Poljudu bio pod mjerama nadzora i pregleda. Predstavnik organizatora „Ultre“, Marin Grubišić, poručio  je na današnjem sastanku u Banovini kako ovog trenutka ne može odgovoriti na pitanje hoće li festival ostati u Splitu nakon 2017. Godine, ali, istaknuo je, kako je vrhunska logistička podrška koju Grad Split pruža „nešto što drugi gradovi teško mogu pružiti“.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba