index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Od četvrtka tri dana bluesa na Zvončacu

U četvrtak, 21. srpnja u Parku Zvončac počinje trodnevni 6. Split Blues Festival, posvećen legendarnom glazbeniku Jadranu Zlodri Gobu. Riječ je o glazbenom događaju na kojem će uz hrvatske sudjelovati i glazbenici iz Turske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Sjedinjenih američkih država.

2016_07_20_Bluz_C.jpg Festival su na konferenciji za novinare najavili organizatori te zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević u ime glavnog pokrovitelja – Grada Splita koji je za ovo događanje izdvojio 130.000 kuna.
„Festival se tri godine održavao na Prokurativama, a o kvaliteti dovoljno govori da je snimke HTV bezbroj puta reprizirao. Potom je uslijedio eksperiment na Rivi pa koncert u Đardinu, ali je ove godine Grad značajnije stao iza ovog projekta te se besplatan ulaz može upravo tome zahvaliti kao i Turističkoj zajednici županije. Riječ je o trodnevnom međunarodnom zbivanju na izuzetno dobroj produkciji, a sve će se održati u Parku Zvončac, koju lokaciju smo sanjali od prvog dana. Prvog dana će prava poslastica biti Sahte Raki Blues Band iz Istambula, koji je i najbolji turski band. Tog prvog dana će svirati i riječki Rolin Humes te splitski Harpoon Blues Band. U petak nastupa žirirani Light Under The Black Mountain band iz Kotora te splitski Trio Trabacool i pulsko Atomsko sklonište, koji u Split dolaze nakon više desetljeća izbivanja. Zadnjeg dana nastupit će širokobriješki La Grange, splitski Otprilike Ovako, u kojem je djelovao legendarni Gobo i koji su de facto domaćini svim gostima te na kraju The Jeff Jensen Band iz Memphisa“, kazao je Stevo Vučković „Stivi“, jedan od glavnih organizatora Festivala.
2016_07_20_Bluz_B.jpgVladimir Marinić Kragić „Patak“ bubnjar i koautor s pokojnim Jadranom Zlodrom mnogih pjesama, je zahvalio „Stiviju“ rekavši kako bez njega ne bi bilo ni festivala. „Kao klinci smo ovdje na Zvončac dolazili vježbati i uvijek sanjali da to ispadne ovako, a sad smo to i doživili. Ovaj park je kao i svugdje na svijetu mjesto gdje bi se ovakve stvari trebale održavati. Gobo nam nedostaje, al, njegove zadnje riječi su bile: Nemojte odustati“, kazao je „Patak zahvalivši još jednom „Stiviju“ i Gradu.
„Iznimno mi je zadovoljstvo da se ljeti u Splitu događa niz vrijednih glazbenih manifestacija koje, vjerujem, mogu zadovoljiti ne samo ukuse svih građana Splita, nego i posjetilaca. Počevši od Splitskog ljeta koje je u tijeku, nedavno završene Ultre, preko ovog Blues festivala mislim da imamo živo festivalsko ljeto te da će posebno ovakve manifestacije u parkovima, koje su otvorene za građane i posjetitelje grada i pritom besplatne, upotpuniti našu turističku sezonu i obogatiti glazbeni ukus Splita koji se često diči da je glazbena metropola“, kazao je zamjenik Kovačević. Festival počinje u četvrtak 21. srpnja u 20,00 sati, a koncert će trajati do jedan sat po ponoći i tako će se svirati i u petak i subotu, s tim da će svaku večer nastupiti po tri izvođača. Detaljnije informacije se mogu naći na web stranici festivala: www.splitbluesfestival.com .

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba