index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Grad Split i partneri održali prvi sastanak EU projekta CitiEnGov

Predstavnici Grada Splita i partnera u EU projektu „CitiEnGov“ (Cities for a Good Energy Governance - Gradovi za pametno energetsko upravljanje), odobrenog u okviru 1. poziva Programa Interreg - Central Europe, održali su u talijanskom gradu Ferrari inicijalni, tzv. Kick-off sastanak.

2016_07_15_sipro-citiengov1.jpg Osim domaćina i vodećeg partnera - razvojne agencije SIPRO Ferrara, sastanku su prisustvovali predstavnici grada Ludwigsburga iz Njemačke, Bydgoszcza i Grodziska iz Poljske te energetskih agencija SINERGIS iz Italije, WEIZ iz Austrije, GOLEA iLEAG iz Slovenije, HBMO iz Mađarske. U radu su sudjelovali i predstavnici Zajedničkog tajništva Programa Interreg - Central Europe iz Beča.
Predstavnici Grada Splita predočili su planirane aktivnosti na projektu koje započinju u rujnu ove godine, a s posebnim naglaskom na postavljanje suvremene energetski učinkovite i pametne javne rasvjete. Riječ je o pilot projektu implementacije energetski učinkovite jav2016_07_15_sipro-citiengov2.jpgne rasvjete s mogućnošću upravljanja pomoću računalne aplikacije povezane s GIS sustavom Grada Splita i to na 80 rasvjetnih tijela u odabranom dijelu grada. Također, izradu energetskih planova Grada Splita na trogodišnjoj razini (Akcijski plan energetske učinkovitosti i tri godišnja plana energetske učinkovitosti), provođenje edukacija za građane i promocija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kroz Energy caffe.
Programski prioritet projekta CitiEnGov je stvaranje gradova i regija u srednjoj Europi s niskim emisijama ugljika u atmosferu i specifičnim ciljem izrade lokalnih strategija održive energetike. Odnosno, da se planiranjem strategija za smanjenje CO2 postigne dobro energetsko upravljanje. Ukupni budžet, odnosno ukupna vrijednost projekta je 2.209.940,00 eura, od čega sufinanciranje iz sredstava ERDF-a iznosi 85 posto. U okviru ukupnog iznosa Grad Split će raspolagati s 203.950,00 eura. Predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba