index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Zahvala za suosjećanje sa žrtvama Srebrenice

Načelnik općine Srebrenica u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, Ćamil Duraković poslao je splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru pismo u kojem mu se zahvaljuje na izrazima suosjećanja sa žrtvama Srebrenice, u povodu obilježavanja 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima u tadašnjoj Sigurnoj zoni Ujedinjenih naroda u Srebrenici.

2016_07_14_srebrenica.jpg Ističući da je genocid nad Bošnjacima Srebrenice nemjerljiv te da su posljedice trajne i da preživjeli nisu pošteđeni, načelnik Duraković, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje zločina počinjenog u srpnju 1995. godine, se pita: „Što mi preživjeli možemo još učiniti za naše mrtve, naše ubijene?“ te u pismu dalje kaže:

Činiti pomen?! Sjećati se i osjećati gubitak i podsjećati svakodnevno da svoje živote nisu uzalud dali?!
Mi to činimo. Činimo jer su to najveće vrijednosti koje možemo njima pokloniti.
U to ime i u ime porodica žrtava genocida, hvala Vam što nas i ove godine ne zaboravljate i posvećujete pomen na 21. godišnjicu genocida nad Bošnjacima Srebrenice.
Hvala Vam što ste i ove godine uz nas i što podsjećate na naš trajni gubitak.
Žrtvama genocida je olakšanje kad znamo da negdje u svijetu ima neko ko nas ne zaboravlja i ko brine za nas. Neko ko će u našoj najvećoj tuzi biti uz nas. Neko ko će sigurni smo ako Bog da jednog dana u nekom boljem vremenu biti uz nas, našu djecu, nove mlade generacije naše Srebrenice.
Živjeti u Srebrenici nije lahko. Nije lahko biti načelnik svih njenih građana. Ima dana kada je to izuzetno teško. Građani su nam nezaposleni. Povratnici žive u teškim uslovima. Naša infrastruktura je u lošem stanju. Uz sve te teške uslove nosimo u dušama nepreboljena ubistva naših najvoljenijih.
Zbog svega toga, u danima kada naš život u Srebrenici postane neizdrživ, olakšanje i nadu nam daje saznanje da imamo prijatelje. Imamo Vas koji jeste i koji ćete uvijek biti uz nas. Tako nam je lakše. Sa Vama.
Moj narod nije izabrao nasilje i osvetu, bez obzira na genocid i nepravdu koja nam se svakim danom nanosi, a nanose nam je negiranjem zla i negiranjem genocida od strane onih koji nam zlo i genocid učiniše.
Mi smo izabrali sabur. Nismo izabrali ubijanje djece i ljudi, niti smo izabrali mržnju.  Mi smo izabrali obrazovanje. Birali smo ljubav. Nismo izabrali smrt. Birali smo život i pravdu. Sve smo to birali u nadi da će svi zločinci biti kažnjeni kako trebaju i moraju biti kažnjeni, a sve kako bi buduće generacije imale mira i imale makar malo lakši život u našoj Srebrenici, našoj Bosni i Hercegovini.
Sami se ne možemo izboriti. Slabi smo jer smo ranjeni a postajemo i umorni.
Nadamo se Vašoj ruci prijateljstva. Nadamo se jer vjerujemo da će nam Vaša ruka pomoći da se izborimo sa svim našim problemima i da odlučnije krenemo u bolju budućnost, da izgradimo našu Srebrenicu po mjeri svih njenih građana, da pronađemo preko 1000 naših najmilijih čije kosti su zakopane i skrivene od strane zločinaca širom Republike Srpske.
Veliko hvala Vijeću Bošnjačke manjine Splitsko-Dalmatinske županije i Grada Splita koji su u suradnji sa gradonačelnikom Splita upriličili pomen. Posebno hvala Predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, velikom borcu za ljudska prava a što pokazuje i danas pružanjem podrške i suosjećanja povodom godišnjice stradanja Srebrenice i Vukovara.


S iskrenim poštovanjem.                                                                   Ćamil Duraković

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba