index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva zidine

Na Peristilu postavljene kamere za video-nadzor, prve iz budućeg sustava video-nadzora javnih površina  Grada Splita

Sukladno planovima nadzora  javnih površina, na Peristilu su danas, 8. srpnja, postavljene kamere za video-nadzor koje će idućih dana biti u testnoj fazi.

2016_07_08_Peristil.jpg S obzirom na statističke i druge sigurnosne pokazatelje PU Splitsko – dalmatinske, a uvažavajući  stav Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Splita, gradonačelnik Ivo Baldasar je 2014. godine pokrenuo projekt uvođenja sustava video nadzora javnih površina Grada Splita.

Temeljem Elaborata sigurnosne prosudbe javnih površina, Gradu Splitu je Rješenjem MUP-a odobreno obavljanje poslova privatne zaštite na trinaest javnih površina: Trumbićeva obala (uža lokacija Matejuška), Trumbićeva obala (uža lokacija ispred crkve sv. Frane), Marmontova ulica (uža lokacija prema Tončićevoj ulici), Trg Gaje Bulata (ispred kazališta), Ulica Kralja Tomislava (uža lokacija: ispred ljekarne), Ulica Kralja Tomislava (uža lokacija ispred kavane Semafor), Ulica Kralja Tomislava (uža lokacija ispred Galerije umjetnina), Zlatna vrata i spomenik Grgur Ninski, Hrvojeva ulica (pogled na Strossmayerov park), Peristil, Riva (uža lokacija ulaz u Dioklecijanove podrume), Riva (uža lokacija spomenik dr. Franji Tuđmanu), Narodni trg.

Kako je utvrđeno da će se sustav video nadzora prvo uspostaviti na lokaciji Peristil Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Splitu od 17. ožujka ove godine dobivena je suglasnost za postavljanje video nadzornog sustava na lokaciji Peristil, na zgradi na Peristilu autora Nevena Šegvića, u razini prvog kata, na JZ pročelju, i to PTZ kamerama s nosačem i 3 fiksne kamere s pripadajućim montažnim materijalom i instalacijama.

Grad će do trenutka  stavljanja kamera u punu funkciju postaviti table s obavijesti da se radi o prostoru pod video nadzorom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba