index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Za javnost otvorena jugoistočna kula Dioklecijanove palače

Gradonačelnik Ivo Baldasar večeras je za javnost otvorio obnovljeni prizemni dio jugoistočne kule Dioklecijanove palače. Riječ je o prostoru, površine 8,3 puta 8,3 metra, u kojem je do prije nekoliko godina bila turistička agencija, ...

2016_07_04_JI-kula1.jpg ... a koji danas nakon izvršenih restauratorskih radova predstavlja prvu fazu muzealizacije cijele kule.
„Drago mi je da je 'kula na dnu Pazara' konačno otvorena za javnost. U ovo je uloženo dosta truda i sredstava, a slijede nam još dvije faze obnove koje ćemo pokušati financirati uz pomoć europskih fondova. U konačnici, za javnost će biti otvorene i gornje dvije etaže, kao i krov kule odakle se pruža prekrasan pogled na grad. U međuvremenu u prizemlju kule održavat će se povremene izložbe“, kazao je splitski gradonačelnik naglašavajući veliki trud konzervatora koji su radili na obnovi kule te zahvaljujući svima koji su sudjelovali u s2016_07_04_JI-kula2.jpganaciji prostora kako bi se sačuvao njegov originalni izgled.
„U ovom prostoru je komprimirano ono najbolje od tehničkih inženjerskih majstorskih dostignuća antičke građe. Obnovom je naglasak stavljen na arhitekturu, a u sredini prostora je, za ovu prigodu, postavljena izložba 'Blago' autorice Vesne Ivanović koja je na metalnim žičanim nosačima, postavila lica-maske osoba i stvari vezanih uz Dioklecijana i samog cara“, kazala je Narcisa Bolšec Ferri, ravnateljica Muzeja grada Splita, kojem je ovaj prostor dan na upravljanje. Rasvjetu izložbe prigodno je postavio dizajner svijetla Fabrizio Michela Zucco, a prostor će biti otvoren za građane svakog dana od 8.30 do 22,00 sat uz naplatu ulaznice po cijeni od 5 kuna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba