index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Potpisan Kolektivni ugovor djelatnika ustanova u kulturi Grada Splita

U Velikoj vijećnice zgrade Gradske uprave danas je potpisan Kolektivni ugovor zaposlenika gradskih ustanova u kulturi. Ugovor je potpisan od strane ravnatelja osam ustanova u kulturi, Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, te Grada Splita. 

2016_07_04_kol-kultura-1.jpg „Tekst novog kolektivnog ugovora rezultat je pregovaranja i postignutog dogovora među stranama. Ovom prigodom se zahvaljujem dogradonačelniku Goranu Kovačeviću, pročelniku za kulturu Siniši Kuki, te savjetniku Igoru Bakoviću na doprinosu u pregovorima i nastanku ovog ugovora koji definira prava zaposlenika u kulturi. Dakako, u slučaju porasta proračunskih mogućnosti grada jasno da ćemo povećati izdvajanja za kulturu“ istaknuo je između ostalog gradonačelnik Ivo Baldasar izražavajući zadovoljstvo postignutim sporazumom i potpisanim Ugovorom.
„Ovo je plod višemjesečnih pregovora i dogovora. Zadovoljstvo je time veće jer smo uspjeli dogovoriti kolektivni ugovor u financijski kri2016_07_04_kol-kutlura-2.jpgznim proračunskim godinama. U tom smislu ovaj ugovor je smjer i putokaz koji treba ići, te se nadati rastu gradskog proračuna kako bi smo izdvajali više sredstava za kulturu i materijalna prava njezinih djelatnika. Želimo da ustanove u kulturu nastave pružati kvalitetni doprinos gradu“ poručio je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević. Pravni savjetnik Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Domagoj Rebić naveo je kako potpisani kolektivni ugovor „u prvom redu predstavlja sigurnost zaposlenika“. „Ugovor je nastao u socijalnom dijalogu obiju strana. Vrijedi na razdoblje od 4 godine. U slučaju porasta financijskih sredstava proračuna Grada, možemo pristupiti izmjenama ugovora  u cilj daljnjih poboljšanja materijalnih prava zaposlenika u kulturu Grada Splita“ kazao je pravni savjetnik Rebić.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba