index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2015.
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Otvoren 8. Futsal Cup for Peace

Prigodnom svečanošću u vojarni Sveti Nikola, u splitskoj Lori, otvoreno je regionalno vojno prvenstvo u malom nogometu 8. Futsal Cup for Peace / 8. Malonogometni kup za mir.

2016_07_04_futsal-1.jpg Prvenstvo je otvorio izaslanik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Republike Hrvatske, ujedno i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, kontraadmiral Predrag Stipanović.
Riječ je o malonogometnom turniru na kojem sudjeluju predstavnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske, a koji se održava od 3. do 8. srpnja ove godine.
Inicijativu za ovo natjecanje pokrenula je Međunarodna vijeće za vojni sport (CISM) 2006. godine, s ciljem uspostavljanja dobrosusjedskih odnosa između oružanih snaga zemalja nastalih raspadom Jugoslavije, a prvi Cup for Peace je održan u Srbiji, u Beogradu 2009. godine. Pripadnici OS RH tada su osvojili prvo mjesto te pehar za fair play.
2016_07_04_futsal-2.jpg„Osim ostvarivanja sportskih rezultata, medalja i pehara važan cilj sportskih natjecanja je i jačanje timskog duha te jačanje međuljudskih odnosa. To se poglavito odnosi na ovu sportsku manifestaciju koja ima za cilj okupiti vojne sportaše regije i koju svi mi unapređujemo već osam godina. Pritom posebno treba čestitati Međunarodnom vijeću za vojni sport i generalnom sekretaru CISM-e, ne samo na konceptu ovog prvenstva već i na stalnoj potpori organizaciji natjecanja. Oružane snage RH učinile su sve potrebne organizacijske pripreme da od ovog trenutka možemo uživati isključivo u sportu. HRM je dala svoju potporu da vam boravak u Splitu bude što ugodniji. Stoga, uvjeren da ćete i ovo izdanje međunarodnog vojnog natjecanja u malom nogometu doprinijeti temeljnom cilju ove manifestacije izrečenom u njenom sloganu: Prijateljstvo kroz sport“, kazao je kontraadmiral Stipanović otvarajući natjecanje.
2016_07_04_futsal-3.jpgCISM je najveća organizacija za vojni sport u svijetu. Osnovana je 1948. godine u Nici i broji 133 države članice, a organizira svjetska, kontinentalna i regionalna natjecanja u 238 sportova. Međunarodni olimpijski odbor je priznao CISM 1995. godine, kada su i održane prve Međunarodne vojne igre u Rimu. Među uzvanicima na otvaranju, između ostalih su bili Dorah Mandy Bargedor, generalni sekretar za vojni sport CISM-e, Dirk Schwede, predsjednik CISM-e za Evropu te zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba