index
naslovnica.gif
Grad Split
Gradonačelnik
Akti gradonačelnika
Gradsko vijeće
Pravo na pristup informacijama
Zaštita osobnih podataka
Službeni glasnik
Telefonski imenik gradske uprave
Kulturna strategija grada Splita
Strategija Urbane aglomeracije Split
Karepovac
Arhiva vijesti


main_galerija

Integrirani pristup teritorijalnom razvoju – ITU mehanizam

ITU je novi mehanizam, kako u EU tako i u RH, uveden u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u svrhu jačanja uloge najvećih gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. Urbanim područjima u RH na  raspolaganju je 345 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu specifičnih ciljeva ITU mehanizma za 2014.-2020.

Na temelju Sporazuma o partnerstvu između Republike Hrvatske i Europske komisije za korištenje Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.− 2020., Hrvatska je odredila da će se u urbanim područjima s najvišom koncentracijom stanovništva i odgovarajućim kapacitetima provoditi projekti urbanog razvoja putem mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja - ITU.
ITU mehanizam će se financirati iz tri Europska strukturna i investicijska fonda – Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Europskog socijalnog fonda (ESF) i Kohezijskog fonda (KF). Intervencije ponuđene gradovima kroz ITU mehanizam su relativno raznolike te omogućuju integriranje infrastrukturnih projekata i soft aktivnosti. Tematski opseg i konkretan skup aktivnosti koje će konačno biti implementirani kroz ITU mehanizam u pojedinom gradu, ovisit će o analizi stanja i ciljevima određenima u strategiji razvoja urbanog područja.
Kandidati za financiranje aktivnosti kroz ITU mehanizam su sedam najvećih gradova – gradovi Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Slavonski Brod, Zadar i Pula sa svojim urbanim područjima. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU posredstvom natječaja donijet će odluku o odabiru gradova koji će provoditi ITU mehanizam.


> Indikativne alokacije iz EU sredstava po aktivnostima za ITU

Print

 
Legalizacija
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Servisne informacije
Planovi grada
Prostorno planska dokumentacija
Natječaji i oglasi
Proračun Grada Splita
Temeljni akti Grada Splita
Prevencija kriminaliteta
Nacionalne manjine
Savjet mladih
Press
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba