index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Božićno primanje nadbiskupa Marina Barišića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imao je božićno primanje na kojem je upriličena uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika.

2015_12_21_nabiskup.jpg U ime svećenstva i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije čestitku nadbiskupu izrazio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović, koji je kazao da nijedno vrijeme, pa tako ni ovo naše, nije pošteđeno izazova i problema.
„No, Božja Providnost nas je posadila baš ovdje i sada kako bismo svojim talentima, radom i ljubavlju oplemenili sredine u kojima živimo i radimo.“, kazao je mons. Vidović napomenuvši da posebnu brigu Crkva posvećuje obitelji.
Slijedeća je godina, kako je rekao, godina milosrđa i ne bismo smjeli dopustiti da ovaj jubilej pokraj nas tek proleti, a da nas konkretno i cjelovito ne zahvati. Milosrđe treba postati stil našega života", poručio je mons. Vidović te zahvalivši prisutnima na suradnji svima čestitao Božić i novu 2016. godinu.
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u čestitki je istaknuo kako smo svi danas opterećeni brojnim problemima na poslu i u svojoj obitelji, no kako nas upravo vrijeme Božića poziva da zastanemo i promislimo o svome životu i o lijepim stvarima. Kazao je kako ga je nedavni posjet i čestitka djece iz splitskih vrtića podsjetila da imamo razloga nadati se boljoj budućnosti.
U čestitarskom duhu nastavio je i župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, koji je kazao kako nas Božić uvijek iznova usmjerava na novi život, rađanje Djeteta Isusa i Svetu obitelj te da je potrebno to ozračje prenijeti i na naše obitelji koje su nažalost u krizi, izložene destruktivnim napadima i gurnute na margine društva.Na kraju je svoju čestitku uputio nadbiskup Barišić. Istaknuo je kako je Božić duboko prisutan u našoj kulturi i tradiciji te da nas iz godine u godinu uvijek nanovo okuplja. No, zapitao se, mogu li se svi vidovi Božića otvoriti prema dubljim razinama te može li Božić biti i Božji i naš. Kazao je kako je sv. Matej otajstvo Božića rodoslovljem prikazao upravo tako, da je naš i Božji.
Govoreći o započetoj Izvanrednoj godini milosrđa, nadbiskup je naglasio kako ona nije izvanredna za Boga jer milosrđe je redoviti odnos Boga prema nama. Izvanredna može biti samo za nas da konačno zaživimo milosrđe u svom životu i u odnosu prema bližnjima. Kazao je kako milosrđe najbolje opisuje latinski izraz te riječi "misericordia" koja ima značenje "miseris cor dare", što znači približiti i dati srce mizeriji i bijedi bližnjega.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba