index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Predblagdansko primanje za udruge proizašle iz Domovinskog rata

U povodu nadolazećih blagdana gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, zajedno sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem, pročelnik Službe za rad s braniteljima i braniteljskim udrugama, Zdravko Parčina i savjetnik za komunalnu politiku, Davorom Marasovićem, u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave primio predstavnike splitskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

2015_12_15_Branitelji.jpg „Ovo je već mala tradicija da se nađemo ovdje u ovo predbožićno vrijeme. Želim vama i vašim obiteljima puno zdravlja i da se nastavi ovako za ono za što ste se vi borili u Domovinskom ratu“, kazao je splitski gradonačelnik, čestitajući braniteljima nadolazeće blagdane.

U ime okupljenih branitelja gradonačelniku se obratio Stanislav Ivančić, predsjednik udruge roditelja poginulih branitelja. „Drago mi je da ovi susreti postaju tradicija. Zahvaljujem vam na podršci koju nam pružate“, rekao je Ivančić, ocjenjujući da iznosi nepodijeljeno mišljenje prisutnih. Gradonačelniku i njegovim suradnicima obratio se i Ivan Kekez, član vodstva istovjetne udruge na razini Hrvatske, kazavši kako je lijepo da se viđaju i u ovakvim okolnostima, a ne samo na groblju. „Zadovoljan sam odnosom gradonačelnika prema braniteljskim udrugama, posebno prema roditeljima i HVIDRA-i. Da je više ovakvih ljudi u našoj politici šatora u Savskoj 66 ne bi bilo“, ocijenio je Kekez.

Gradonačelnik je potom u srdačnoj atmosferi upoznao branitelje s aktivnostima koje se provode na uspostavi Muzeja Domovinskog rata. Izvijestio je da su pisma s tim u vezi već poslana MORH-i u MUP-u,  a da slijede dopisi Ministarstvu financija i Ministarstvu kulture, od kojih je već usmeno dobio potvrdu da će podržati projekt. Napomenuo je da zbog aktualne situacije vodstvo Državne uprave za imovinu nije u mogućnosti konkretnije razgovarati o mjestu, odnosno prostoru i objektima koji bi se ustupili za muzej. Ocjenjujući da je riječ o velikom projektu, gdje ne bi trebalo dolaziti do političkih razmimoilaženja on je pozvao branitelje da se svi angažiraju na tom projektu i pomognu u njegovoj realizaciji.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba