index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Blagdanski obilasci

U sklopu predblagdanskih obilazaka gradonačelnik Ivo Baldasar je zajedno sa Ninom Miličević svojom savjetnicom za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, posjetio „Lastavice“, Udrugu za inkluziju osoba s poteškoćama u razvoju, ...

2015_12_14_UDR_Lastavice_B.jpg ... čiji je cilj promicanje kvalitete življenja, samostalnog stanovanja i osamostaljenja osoba s intelektualnim teškoćama te djece i mladeži bez roditeljske skrbi i koja na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije djeluje od 2000. godine.

U sklopu posjete i obilaska prostora udruge, gradonačelnik je sa predsjednicom Udruge Danijelom Jelić razgovarao o aktivnostima udruge i problemima koji se javljaju u njenom radu. Pritom je prigodno uručio blagdanski poklon košaru sa slatkišima za korisnike udruge te ček u iznosu 2.000 kuna.

2015_12_14_UDR_Slijepih.jpgGradonačelnik je potom posjetio i Županijsku udrugu slijepih Split koja je osnovana 1951. i pomaže slijepima u rješavanju njihovih životnih problema kako bi pored invaliditeta sačuvali svoje dostojanstvo i svojim se radom afirmirali u društvu. U razgovoru s predsjednikom udruge Denisom Smajom, kao i članovima vodstva udruge, gradonačelnik se upoznao s aktivnostima udruge, koji su istakli nelogičnosti u zakonskom tretmanu udruga koje okupljaju invalidne i druge osobe sa teškoćama, a koje su izjednačene s sportskim i udrugama u kulturi. Gradonačelnik je upoznat i sa idejom projekta pod nazivom Mirisni park, koji bi bio edukativne naravi. Park bi se prostirao na površini 400-500 m2 sa mirisnim biljem i tu bi se djeca i drugi građani mogli upoznati s jednim od načina kako slijepi i slabovidni prepoznaju svijet oko sebe. Čelnici udruge su istakli slične probleme koji more i druge udruge koje okupljaju osobe s posebnim potrebama, od uvijek nedostatne financijske podrške do skupe opreme, teže dostupnih mogućnosti rehabilitacije, ali su istakli kako je najveći problem prevladavanje stanja sljepoće kod ljudi koji u kasnijim godinama ostanu bez vida. U sklopu čestitanja gradonačelnik je i slijepima poklonio košaru sa slatkišima, za najmlađe članove te donirao prigodnih 2.000 kuna.

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo i predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković danas su obišli Centar za rehabilitaciju „Samaritanac“, specijaliziranu ustanovu osnovanu za pružanje usluga skrbi izvan vlastite obitelji nepokretnim osobama sa izraženijim stupnjem fizičke i psihičke retardacije. Centar, prvotnoga naziva Zavod za rehabilitaciju, čiji je osnivač Vlada Republike Hrvatske, započeo je sa radom 1995. godine u objektu čiji je vlasnik samostan časnih sestara Službenica Milosrđa u Splitu koji je za tu svrhu ustupio na korištenje novouređene prostorije u središtu grada i opremu. Ravnateljica Centra „Samaritanac“ Renata Cvitković, koja već tri godine obnaša tu dužnost, nakon odlaska dugogodišnje voditeljice Ljiljane Lončar, upoznala je predstavnike Grada sa načinom rada u ovoj instituciji, čiji smještajni kapacitet je za 36 korisnika te sa potrebama samih korisnika. Zamjenica Batarelo i predsjednik Ćurković su zaželjeli svim korisnicima i djelatnicima Centra sve najbolje za blagdane te ravnateljici uručili košaru slatkiša i novčani bon u iznosu od pet tisuća kuna.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba