index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Po 15. put održana tradicionalna humanitarna akcija Udruge MoST „A di si ti?!“

Na Trgu Gaje Bulata, ispred Hrvatskog narodnog kazališta po 15. put je održana tradicionalna humanitarna akcija Udruge MoST „A di si ti?!“.

2015_12_14_Most.jpg Riječ je o svojevrsnom buvljaku na kojem su se kupovale najrazličitije stvari, ali i donirao novac za aktivnosti Udruge MoST. Na više od 26 štandova svoje nove i rabljene predmete za prodaju ponudili su: đaci i volonteri iz osnovnih škola Lučac, Primorski Dolac, Ravne Njive, Komercijalno - trgovačke škole, V. gimnazije, Graditeljsko geodetsko tehničke škole Split, Prirodoslovno tehničke i Škole likovnih umjetnosti, Gimnazijskog kolegija Kraljica Jelena, iz TV Mreže, Slobodne Dalmacije, Radio Dalmacije, Splitskih sportskih novinara, KNH Torcida & Udruga Naš Hajduk, MK Fjaka, RK Nada, Hotela LAV, D'N'F & Čarobni grad, Zajednice Talijana Split, Kluba mladih Split, Poliklinike Plavo svjetlo, Stranke Pametno, Kluba sretnih žena, Ženske inicijative HNS-a Split, Rotary kluba Split Plus, Udruge Sv. Jeronim iz Kaštela, Lige za prevenciju ovisnosti, Crvenog križa Split – kluba mladih Brnistra, a svemu su podršku, osim volontera MoST-a davali i volonteri I. Jezične gimnazije te IV. Gimnazije Marko Marulić.

U ovoj akciji, koju su potpomogli Grad Split, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i HNK-a Split, kojoj je cilj senzibiliziranje javnosti za problem beskućništva u Splitu i prikupljanje pomoći za korisnike Udruge MoST, sudjelovalo je više od 300 volontera svih generacija.
„I nakon 15 godina svaki put smo iznova puni emocija i ganuti srcima svih tih ljudi koji su s nama. Lani je bilo 240 volontera, a ove godine nismo mogli svima udovoljiti da volontiraju na štandovima. Akcija je prerasla udrugu i profilirala se kao splitska priča o solidarnosti i dobročinstvu. Predivno je što se ove godine priključio velik broj osnovnih i srednjih škola. To je velika pohvala roditeljima, ravnateljima i stručnim službama koji ovim šalju sjajnu pedagošku poruku o pomoći drugima. Upravo to dobročinstvo Splita želimo brendirati“, kazala je Đordana Barbarić, predsjednica druge MoST, dodajući kako je raduje što će se na Hajdukovom stadionu razviti veliki transparent „Split grad solidarnosti“.

Osim buvljaka na kojem su se mogle kupiti knjige, CD-ovi, rukotvorine, torbice, igračke, suveniri i drugi predmeti, Splićane su zabavljali grupa Providenca, plesni klubovi Vruća Čokolada i D'N'F, grupe LOOPS, djeca iz KUD-a Karol Woytila - Kaštela te dječji animatori i razni DJ-evi. Volonteri Socijalne samoposluge su organizirali prigodnu lutriju s vrijednim nagradnim fondom, a oslikavali su i dječja lica.

U akciju su se uključile i poznate Splićanke i Splićani. Uz zamjenicu gradonačelnika Aidu Batarelo i gradonačelnikovu savjetnicu Ninu Miličević, ispred HNK su došle i Blanka Vlašić, sestre Ana i Lucija Zaninović, brojni hajdukovci i njihov sportski direktor Goran Vučević, gradonačelnikov savjetnik Igor Baković, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, Andro Krstulović Opara i mnogi drugi.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba