index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Čestitke i cvijeće za olimpijke sestre Zaninović

Skromnom svečanošću koju su uveličali zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo i župan Zlatko Ževrnja, predsjednik Splitskog saveza sportova Igor Boraska te Hrvoje Akrap pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Grada Splita, ...

2015_12_10_zaninovic.jpg ... Taekwondo klub Marjan je proslavio plasman sestara Ane i Lucije Zaninović na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine. Kako je istaknuto, riječ je o povijesnom podvigu u sportu da se dvije sestre blizanke po drugi put plasiraju na olimpijske igre, a što su kao povijesni presedan već učinile plasmanom na posljednje igre 2012. godine u Londonu.
Ističući kako je počašćena time da na tom uspjehu može čestitati dvjema izvanrednim sportašicama, zamjenica Batarelo je kazala kako joj je osobito drago što može čestitati dvjema mladim sportašicama na uspjehu kojeg su napravile kao žene te im poželjela da pronesu ime Splita u svijetu i ostvare željene uspjehe.
Župan Ževrnja je izrazio osobno divljenje koje ima prema njima kao sportašicama i kao osobama. „One su primjer cijeloj zajednici kako se radom i marljivošću može postići uspjeh“, rekao je župan Ževrnja.
Naglašavajući kako iz vlastitog iskustva zna kakve je napore trebalo uložiti za ostvarenje vrhunskih rezultata Igor Boraska je još jednom napomenuo kako je riječ o jedinstvenom primjeru uspjeha u svijetu da dvije sestre blizanke dva puta uzastopce nastupaju na olimpijadi te da vjeruje kako će taj uspjeh ponoviti i u Tokiju 2020. godine.
Navodeći da je grad uvijek podržavao i da će nastaviti podržavati njihov rad Hrvoje Akrap je kazao kako, poznajući ih, vjeruje da one gledaju dalje od drugih i da sigurno žele osvojiti medalju u Riju te da se nada kako će ih zaobići ozljede koje su dovele u pitanje plasman Ane Zaninović na olimpijadu.
„Ovo je Anin doček. Bilo je teško i znali smo da neće biti lako kada je nakon Londona uspostavljen novi sustav natjecanja. Pogotovo kada te uhvate ozljede, a treba mnogo putovati po turnirima. Sretna sam što je Ana uhvatila zadnji vagon i što sada pišemo povijest kao blizanke“, rekla je Lucija, koja je pomogla sestri boreći se u njenoj kategoriji kako bi protivnicama „skinula“ bodove, dok je Ana bila na oporavku od ozljeda.
Sama Ana je spomenula kako je na zadnjem turniru nakon poraza u zadnjoj borbi mislila da je sve izgubljeno, ali je tada njena glavna konkurentica izgubila dvije borbe i Ana ju je pretekla za 0,71 bod. „Sada su ciljevi mnogo veći. Nadamo se da ćemo u Riju osvojiti medalju i biti prve blizanke koje su osvojile medalju na Olimpijadi“, kazala je Ana, dodavši kako se pokazalo da su se trud i rad i upornost u oporavku od ozljeda isplatile. Pristigli gosti su za svaku od njih donijeli po jedan buket cvijeća pa se konferencijski stol za kojim su davane izjave šarenio od boja simboličnih nagrada čestitara.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba