Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji parkirališta na Mertojaku i Sućidru

Gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Uprave Lavčević d.d. Mate Šakić, potpisali su danas ugovore o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji s projektiranjem garaže na Martojaku te izgradnji parkirališta i garaže s projektiranjem na Sućidru.

2015_12_09_lavcevic.jpg Predsjednik Uprave Lavčevića je svoj potpis stavio u ime zajednice ponuditelja Lavčević d.d., Lavčević montažni elementi d.o.o., Lavčević Šibenik d.o.o., Lavčević mehanizacija d.o.o. i Lavčević inženjering d.o.o.
Vrijednost ugovorenih radova za Mertojak (nasuprot zgrade Elektrodalmacije) po sustavu „ključ u ruke“ iznosi 5.873.443,75 kuna s PDV-om, dok su radovi na Sućidru (uz Velebitsku ulicu), po istim uvjetima kao i za Mertojak“ vrijedni 6.244.075,00 kuna s PDV-om.
Izvođač se ugovorom obavezao da će u roku 60 dana od potpisivanja ugovora izraditi projektnu dokumentaciju i zatražiti potvrdu glavnog projekta. Također, da će u ime Grada Splita, u roku 100 dana, zatražiti izdavanje građevinske dozvole te da će u roku 30 dana od pravomoćnosti građevinske dozvole, primitka posjeda zemljišta i objekata slobodnih od osoba i stvari te proteka osam dana od uredne prijave gradilišta, organizirati gradilište i početi s radovima.
Rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a realizacijom ovog ugovora grad Split će dobiti novih 400 parkirališnih mjesta.
„Iznerviran sam kada kružim i po pola sata u potrazi za parkingom. Sudeći po istraživanjima naše sugrađane, nakon nezaposlenosti, strašno muči pomanjkanje parkirnih mjesta. U gradu ih trenutačno nedostaje oko pet tisuća. Stoga smo se odlučili suočiti s postojećim stanjem i kroz iduće tri godine, osigurati oko šest tisuća novih mjesta za vozila u užem i širem središtu grada“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
2015_12_09_lavcevic-a.jpg„Oko 12 milijuna kuna za obje garaže smo osigurali iz gradskog proračuna za iduću godinu. Riječ je o dva montažna objekta na već postojećim parkiralištima. Praksa je to koju provode i puno bogatiji gradovi, primjerice isto sam vidio u Stuttgartu“, kazao je splitski gradonačelnik, najavljujući osnivanje nove gradske tvrtke „Split parking“, koja bi u iduće tri godine na 20-ak lokacija trebala osigurati 3000 parkirnih mjesta u montažnim garažama i još toliko na javnim prostorima, uglavnom uz ceste. On je najavio skoro donošenje odluke na Gradskom vijeću o osnivanju nove tvrtke, koja bi se, po njegovim riječima financirala uz pomoć banaka i vlastitom zaradom te raspisivala natječaje za izgradnju novih mjesta za vozila. S tim u vezi je najavio i mogućnost otkupa poduzeća Hvidra d.o.o., čime bi novo poduzeće dobilo i pauk službu.
„Nova tvrtka bi tako upravljala svim parkiralištima, osim mjesta koja pripadaju tvrtki 'Splitska obala', firmi Domaćin te JU 'Sportski objekti', kojima ćemo parking ostaviti jer je riječ o neodvojivom dijelu objekta“, kazao je gradonačelnik, napomenuvši da će se proširiti zone naplate parkiranja, ali da će o samim cijenama također odlučivati Gradsko vijeće. Predsjednik Lavčevićeve Uprave je istakao kako su posao dobili u postupku javne nabave te dodao da imaju višegodišnje iskustvo u izvođenju ovakvih radova. „Za sedam mjeseci sve će biti završeno. Iskustvo u izvođenju ovakvih radova već imamo, a potvrda su i naše montažne garaže koje smo izgradili i u samom Splitu. Vjerujemo da ćemo se već u izvedbenom roku prijavljivati na nove natječaje koje će vjerojatno raspisivati nova gradska tvrtka“, rekao je Mate Šakić, predsjednik Lavčevićeve uprave.

 
 
Posljednja izmjena: 17.12.2015