index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji parkirališta na Mertojaku i Sućidru

Gradonačelnik Ivo Baldasar i predsjednik Uprave Lavčević d.d. Mate Šakić, potpisali su danas ugovore o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji s projektiranjem garaže na Martojaku te izgradnji parkirališta i garaže s projektiranjem na Sućidru.

2015_12_09_lavcevic.jpg Predsjednik Uprave Lavčevića je svoj potpis stavio u ime zajednice ponuditelja Lavčević d.d., Lavčević montažni elementi d.o.o., Lavčević Šibenik d.o.o., Lavčević mehanizacija d.o.o. i Lavčević inženjering d.o.o.
Vrijednost ugovorenih radova za Mertojak (nasuprot zgrade Elektrodalmacije) po sustavu „ključ u ruke“ iznosi 5.873.443,75 kuna s PDV-om, dok su radovi na Sućidru (uz Velebitsku ulicu), po istim uvjetima kao i za Mertojak“ vrijedni 6.244.075,00 kuna s PDV-om.
Izvođač se ugovorom obavezao da će u roku 60 dana od potpisivanja ugovora izraditi projektnu dokumentaciju i zatražiti potvrdu glavnog projekta. Također, da će u ime Grada Splita, u roku 100 dana, zatražiti izdavanje građevinske dozvole te da će u roku 30 dana od pravomoćnosti građevinske dozvole, primitka posjeda zemljišta i objekata slobodnih od osoba i stvari te proteka osam dana od uredne prijave gradilišta, organizirati gradilište i početi s radovima.
Rok izvođenja radova je 4 mjeseca, a realizacijom ovog ugovora grad Split će dobiti novih 400 parkirališnih mjesta.
„Iznerviran sam kada kružim i po pola sata u potrazi za parkingom. Sudeći po istraživanjima naše sugrađane, nakon nezaposlenosti, strašno muči pomanjkanje parkirnih mjesta. U gradu ih trenutačno nedostaje oko pet tisuća. Stoga smo se odlučili suočiti s postojećim stanjem i kroz iduće tri godine, osigurati oko šest tisuća novih mjesta za vozila u užem i širem središtu grada“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
2015_12_09_lavcevic-a.jpg„Oko 12 milijuna kuna za obje garaže smo osigurali iz gradskog proračuna za iduću godinu. Riječ je o dva montažna objekta na već postojećim parkiralištima. Praksa je to koju provode i puno bogatiji gradovi, primjerice isto sam vidio u Stuttgartu“, kazao je splitski gradonačelnik, najavljujući osnivanje nove gradske tvrtke „Split parking“, koja bi u iduće tri godine na 20-ak lokacija trebala osigurati 3000 parkirnih mjesta u montažnim garažama i još toliko na javnim prostorima, uglavnom uz ceste. On je najavio skoro donošenje odluke na Gradskom vijeću o osnivanju nove tvrtke, koja bi se, po njegovim riječima financirala uz pomoć banaka i vlastitom zaradom te raspisivala natječaje za izgradnju novih mjesta za vozila. S tim u vezi je najavio i mogućnost otkupa poduzeća Hvidra d.o.o., čime bi novo poduzeće dobilo i pauk službu.
„Nova tvrtka bi tako upravljala svim parkiralištima, osim mjesta koja pripadaju tvrtki 'Splitska obala', firmi Domaćin te JU 'Sportski objekti', kojima ćemo parking ostaviti jer je riječ o neodvojivom dijelu objekta“, kazao je gradonačelnik, napomenuvši da će se proširiti zone naplate parkiranja, ali da će o samim cijenama također odlučivati Gradsko vijeće. Predsjednik Lavčevićeve Uprave je istakao kako su posao dobili u postupku javne nabave te dodao da imaju višegodišnje iskustvo u izvođenju ovakvih radova. „Za sedam mjeseci sve će biti završeno. Iskustvo u izvođenju ovakvih radova već imamo, a potvrda su i naše montažne garaže koje smo izgradili i u samom Splitu. Vjerujemo da ćemo se već u izvedbenom roku prijavljivati na nove natječaje koje će vjerojatno raspisivati nova gradska tvrtka“, rekao je Mate Šakić, predsjednik Lavčevićeve uprave.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba