index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanicu Republike Srbije

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Srbije Miru Nikolić, koja je vjerodajnice predala 1. prosinca ove godine.

2015_12_08_veleposl_srbija.jpg Riječ je o karijernoj diplomatkinji, inače rođenoj u Karlovcu, koja je na sadašnju dužnost stupila, nakon što je mjesto veleposlanika Srbije u Hrvatskoj bilo upražnjeno od mjeseca studenog 2013. godine.
Veleposlanica Nikolić je izrazila zadovoljstvo što je ponovo, nakon dugo godina, u Splitu, naglasivši da nije slučajno odabrala ovaj posjet za svoje prvo veleposlaničko putovanje. Istakla je namjeru da za svog mandata obiđe sve hrvatske županije te da uspostavi snažniju privrednu suradnju Splita i Beograda, napomenuvši da takva suradnja već postoji između Zagreba i Beograda. Ona je zahvalila gradonačelniku na naporima i podršci koju pruža srpskoj zajednici u Splitu te na općeljudskoj i materijalnoj potpori. Govoreći o mogućnostima suradnje kazala je kako se svi trebamo okretati budućnosti i iskoristiti komparativne prednosti koje imamo iz vremena bivše Jugoslavije.
U srdačnom razgovoru gradonačelnik Baldasar se složio s potrebom suradnje i okretanju budućnosti predloživši da aktivnija suradnja krene na planu kulture, primjerice međusobnih posjeta dramskih kazališta. Razgovaralo se i o pitanjima suradnje na razinama lokalnih samouprava, pri čemu su se spominjali veliki gradovi kao Beograd i Niš. Na kraju primanja veleposlanica Nikolić se upisala u Spomen knjigu grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba