index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanicu SAD

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu SAD Julietu Valls Noyes, koja je vjerodajnice predala 5. listopada ove godine.

2015_12_08_veleposl_sad.jpg Riječ je o karijernoj diplomatkinji, koja je prije dolaska na sadašnju dužnost bila zamjenica pomoćnika državnog tajnika u Odjelu za europske i euroazijske poslove pri Državnom tajništvu Sjedinjenih Država, bivajući zadužena za odnose s Europskom unijom i zapadnom Europom.
Susret u „Banovini“ se dogodio nakon prijema kojeg je veleposlanica upriličila na američkom nosaču aviona „Harry S. Truman“, koji ovih dana ukotvljen u Bračkom kanalu.
Susret je protekao u prijateljskom ozračju, a veleposlanica je zahvalila na toplom dočeku te posebno na srdačnosti i gostoprimstvu kojim su dočekani američki pomorci koji ovih dana borave u Splitu. Veleposlanica Valls Noyes je pritom istakla kako vjeruje da će se mnogi od njih vratiti kao turisti i sa svojim obiteljima, napominjući da to i sama planira uraditi.
Gradonačelnik Baldasar je ocijenio kako je veleposlanica izrazito zadovoljna boravkom i uopće dočekom u Splitu, kako nje, tako i američkih vojnika. „Veleposlanica se zahvalila na neposrednom i srdačnom prijemu naših ljudi, za koji sam joj kazao da mora biti iskren, jer se Splićane ni na što ne može nagovoriti. Uvjeren sam da je ovo jedna dobra stvar za međusobne odnose s međunarodnog, diplomatskog i ekonomskog aspekta“, rekao je splitski gradonačelnik. Na kraju susreta američka veleposlanica se upisala u Spomen knjigu grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba