index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio veleposlanika Kanade

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Kanade, Daniela Maksymiuka, koji je na tu dužnost imenovan u kolovozu ove godine.

2015_12_08_veleposl-kanada.jpg „Nakon dosadašnje veleposlanice, koja je u Splitu bila više puta i koja je bila dokazani prijatelj Hrvatske, došao nam je novi prijatelj. Već nakon današnjeg susreta mogu kazati kako sam siguran da ćemo nastaviti uspješnu i iznad svega prijateljsku suradnju. Taj odnos ćemo nastaviti razvijati s težištem na gospodarskoj suradnji. Za sada smo više razgovarali o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj“, kazao je gradonačelnik Baldasar.
Veleposlanik Maksymiuk, koji prvi put boravi u Splitu, nije krio svoje oduševljenje ljepotom grada. „Ovo je moj prvi posjet povijesnom gradu Splitu i vrlo sam impresioniran onim što sam vidio. Moja misija i zadatak u Hrvatskoj je razvijanje snažnog prijateljstva i partnerstva i učvršćivanje izvanrednih međusobnih odnosa“, kazao je kanadski veleposlanik, dodavši da će i potencijalna ulaganja u Split ovisiti o ukupnosti razvoja odnosa Hrvatske i Kanade za koje ne bi trebalo biti prepreka s obzirom na prijateljstvo i partnerstvo dviju zemalja. Ispričavajući se što govori engleski i obećavši da će prilikom idućeg posjeta govoriti hrvatski on je izrazio i nadu da će se tokom njegovog mandata uspostaviti i prijateljstvo jednog kanadskog grada sa Splitom. Na kraju susreta kanadski veleposlanik se upisao u Spomen knjigu grada Splita.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba