index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

5. prosinca 2015. - U Lori održana 6. smotra kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Splita

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća Boris Ćurković prisustvovao je 6. smotri kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina grada Splita, koju organizira Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita i na kojoj su nastupili predstavnici šest nacionalnih manjina, čija kulturna društva djeluju u Splitu.

2015_12_05_smotra-a.jpg Pozdravljajući u ime splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, Gradskog vijeća i svoje osobno, sve prisutne, predsjednik Ćurković je istakao kako mnogo toga ima što krasi nacionalne manjine koje žive u Splitu, pogotovo na području kulture. „Večeras ćemo se upoznati s dijelom toga, a izvođači će nam prenijeti duh te kulture. Vi, naši sugrađani ste punopravni predstavnici zemalja iz kojih porijeklom potičete. Vi ste most između Hrvatske i tih zemalja, a ljudi se najbolje razumiju na kulturnom planu. Dio kulturnog bogatstva Splita pripada i vama. Split je bio i ostat će otvoren za sve ovakve manifestacije i posebno za vaše pregalaštvo. Želim vam da Splitu i Hrvatskoj ono što narodi iz kojih potičete imaju, prezentirate ne samo u jednoj ovakvoj večeri. Vi ste sastavni dio Hrvatske i hrvatske kulture i imate se čime ponositi“, kazao je predsjednik Ćurković.
Predsjednica Koordinacije, Nadežda Eterović se zahvalila gradu Splitu na tome što je prepoznao značaj ove manifestacije, bivajući već šesti put njen pokrovitelj. „Zahvaljujem se i Savjetu za nacionalne manjine Republike Hrvatske, koji financira rad udruga 2015_12_05_smotra-b.jpgnacionalnih manjina. Posebno se zahvaljujem kolegicama i kolegama te večerašnjim izvođačima koji su entuzijazmom, radom i trudom pridonijeli da ova manifestacija postane tradicionalna“ rekla je predsjednica Eterović.
U višesatnom programu sudjelovali su članovi Kulturnog društva Bošnjaka „Preporod“, Pjevački zbor Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, Mješovita pjevačka grupa „Danko Pišta Demokratske zajednice Mađara Splitsko dalmatinske županije i Novi Mađarski kulturni centar, Makedonsko kulturno društvo „Makedonija“, Mješoviti pjevački zbor Ruskog kulturnog društva „Izvor“ i Zajednica Talijana Split. Zborovi su pjevali pod vodstvom profesorice Olge Barbir.
Smotra je završena zajedničkim nastupom Pjevačkog zbora „Sevdah“, Pjevačke skupine „Viola“ NMKC – a te Pjevačkog zbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“. Smotri, održanoj u Domu Hrvatske vojske u Poljudu prisustvovao je i Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske te ispred Ureda pučke pravobraniteljice Ankica Tomšić Stojkovska.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba