index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Održana smotra postrojbi Civilne zaštite grada Splita

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je, u pratnji svog zamjenika Gorana Kovačevića i Filipa Butorovića, pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, izvršio smotru postrojbi Civilne zaštite grada Splita.

2015_12_02_JVP_Slika_A.jpg U smotri, u kojoj su predstavljene redovne snage Civilne zaštite, sudjelovali su pripadnici HGSS-a Stanice Split, s vozilom i opremom; pripadnici HCK – Gradskog društva Split, s vozilom i opremom; pripadnici JVP grada Splita i DVD-a s pripadajućim vozilom; tim Hitne medicinske pomoći s vozilom; te stotinu pripadnika CZ iz sastava braniteljskih udruga. U smotru su uključeni i koordinatori u mjesnim odborima i gradskim kotarima koje se sada, sukladno novom zakonu o Civilnoj zaštiti, volonterski uključuje u sustav Civilne zaštite.
Gradonačelnik Baldasar je izrazio zadovoljstvo viđenim. „Civilna zaštita radi na dobrovoljnoj osnovi. Tu imamo ljude koji nisu plaćeni, ali su superprofesionalci, kao primjerice u GSS-u. Tu su i dobrovoljci iz skautskih, sportskih i drugih organizacija, a prvenstveno iz braniteljskih udruga. Tu je samo dio, ali znamo da postoji veći potencijal u slučaju potrebe, uz želju da do toga nikad ne dođe“, rekao je splitski gradonačelnik.
2015_12_02_JVP_Slika_B.jpg„Danas smo više pokazali snage s kojima raspolažemo za slučaj vremenskih nepogoda, a ne za teroristička ili slična događanja u kojem slučaju država preuzima vođenje aktivnosti“, rekao je pročelnik Buturović, naglasivši da postoji operativni plan za takve situacije te da su službe spremne za eventualne takve prilike što se pokazalo i prilikom nedavnog nevremena.
Smotri, koja je održana na poligonu JVP grada Splita prisustvovali su i članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Splita, predstavnici DUZS-a, predstavnici Službe zaštite i spašavanja Županije Splitsko-dalmatinske. Nakon smotre upriličen je simbolični ispraćaj u mirovinu pročelnika Područnog ureda DUZS-a Slavka Đapića.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba