index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Niemann

Održana komemoracija Hajdukovom velikanu Ivici Hlevnjaku Bukli

U kino sali stadiona na Poljudu danas je održana komemoracija Hajdukovom velikanu Ivici Hlevnjaku Bukli preminulom u 72. godini života.

2015_11_30_komemoracija-hle.jpg Sala je bila premala da primi sve one koji su došli oprostiti se i na ovaj način od Hajdukove legende – igrača koji je, počevši u prvoj momčadi igrati s 18 godina, nakon Frane Matošića odigrao najviše utakmica u bilom dresu, koji je osvoji dva kupa i jedno prvenstvo države, koji je s legendarnim barba Lukom Kaliternom skinuo Hajdukovu zastavu sa Starog placa i prigodi preseljenja kluba u Poljud. Bili su tu bivši i sadašnji igrači, prijatelji, treneri, bivši i sadašnji funkcioneri kluba, koji su žalovanjem obitelji odali počast velikom igraču, koji je cijelog života ostao vjeran Hajduku.

„Hlevnjak je obilježio Hajduk i predstavlja živo oličenje hajdučkih vrijednosti koje su Hajduka napravili klubom većim od običnog kluba. On je bio jedan od onih koji je utirao put prema Hajduku kojeg danas vidimo kao nadklub – nešto posebno. Svi pa i ja kao dijete smo gledali njegove utakmice, njegove golove i driblinge. Za mene je predstavljao ono što Hajduk znači svima nama – oličenje poštenja, načina življenja, načina na koji bi svi mi trebali živjeti“, kazao je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Podsjećajući na fragmente Hlevnjakove biografije, od rođenja u EL Dhatu 1944. godine, preko prvog nastupa u prvoj momčadi, do osvajanja titule prvaka Jugoslavije, predsjednik Hajduka Marin Brbić je napomenuo da je Bukle od 1962. do 1973. godine 665 nastupio u dresu Hajduka postigavši 237 golova te zabilježivši tri nastupa reprezentaciji Jugoslavije.

„Igrao je u teškim vremenima za klub, koji je tada visio pred ponorom ispadanja u Drugu ligu, ali na koncu je osjetio je slast osvajanja titule. Mnogo je puta isticao kako mu je najradosniji trenutak bio povratak u Split 1971. godine, kada je titula nakon 16 dugih ljeta vraćena u naš grad. Jedan je od rijetkih koji nosi zlatnu kapetansku traku Hajduka“, kazao je predsjednik Brbić.


Pokop Ivice Hlevnjaka bit će danas na gradskom groblju Lovrinac.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba