index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Na fontani na Rivi zapaljena prva adventska svijeća

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije Miroslav Vidović i direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić večeras su na Rivi, adventskom vijencu na fontani, zapalili prvu svijeću, označivši tako početak Došašća, vrijeme u kojem kršćani iščekuju Božić.

2015_11_28_Prva_advens_svijeća.jpgOvo je prvi put da se na Rivi postavlja adventski vijenac, što bi ubuduće trebala postati tradicija.

Svečanost paljenja svijeće protekla je uz propovijed vikara Vidovića koji je istakao kako smo svjedoci da je Božić posljednjih godina izgubio humanu dimenziju. „Postao je nehuman i pretvorio se u trku za potrošnjom. Iznijeli smo jedan simbol nade i htjeli bismo onome što se događa na ulicama dati smisao, poručiti zbog čega se događa, a to je zbog rođenja Isusa Krista“, kazao je Vidović, dodavši da su u nadbiskupiji rado prigrlili ovu ideju, jer je njenom realizacijom tradicija koja živi u crkvi stoljećima sada izašla na ulice grada.

Naglašavajući da se ovim činom održava i jedna obiteljska tradicija te da ne treba mnogo za realiziranje dobre ideje, nego tek malo truda i dobre volje, gradonačelnik Baldasar je Splićanima poručio da nastoje biti zadovoljni s onim što imaju te da u krugu obitelji pokušaju odgoditi probleme i biti tolerantniji.
Direktorica Turističke zajednice je postavljanje adventskog vijenca na Rivu ocijenila divnom prilikom za iznijeti radost Božića na naše ulice i krasnom uvertirom u najljepše doba godine.

Svečanost paljenja prve adventske svijeće prigodnim crkvenim napjevima uveličao je Zbor mladih s Kamena.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba