index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Otvorena izložba ratnih fotografija 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske

U povodu 23. godišnjice osnivanja 158. brigade i 6. domobranske pukovnije Hrvatske vojske u prostorijama udruge Francuska alijansa u Marmontovoj ulici otvorena je izložba ratnih fotografija tih, takozvanih fetivih splitskih postrojbi.

2015_11_30_izlozba-158-6.jpg Ideja je potekla od umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Ivice Bubića, u želji da se povežu studeni 1991. godine kada je napadnut Split i studeni ove godine kada je terorističkom činu bio izvrgnut Pariz. Otud i ideja za naziv izložbe „Patriotizmom protiv terorizma“.

U svom obraćanju prisutnima splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je istakao kako izložba simbolično povezuje dva grada te da je prijateljstvo francuskog i hrvatskog naroda je zaslužilo jednu takvu gestu. Pritom je pozvao sve građane na toleranciju upozorivši da se trebaju zaštiti i građani druge vjeroispovijesti, posebice muslimanske, jer su i oni žrtve terora.

Vidno uzbuđen počasni konzul Francuske u Splitu Gerard Denegri je podsjetio kako su 1991. godine mladi krenuli u obranu svoga grada te da su u nedavnom terorističkom napadu u Parizu upravo stradali mladi, jer su živjeli u civilizaciji života.

Župan Zlatko Ževrnja je istakao kako se ovom izložbom treba podsjetiti na ta teška, ali ponosna  vremena te da u udžbenike mora ući to kako su golobradi mladići branili domovinu, jer djeci uz ideale trebaju i idoli - primjeri herojstva i domoljublja.


Izložba će biti otvorena do srijede, 2. prosinca.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba