index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Predstavljena web-stranica „Split – prijatelj djece“

Članovi Dječjeg gradskog vijeća zajedno s članovima Odbora za informiranje i web-stranicu vijeća, profesor Marko Dragun iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju te Anđelka Visković, predsjednica Koordinacijskog odbora Grada Splita i voditeljica Dječjeg gradskog vijeća ...

2015_11_24_prijatelj-djece.jpg ... predstavili su danas web stranicu „Split – prijatelj djece“, koja je time postala dostupna svoj djeci i građanima Splita, čime je ujedno i obilježeno godinu dana od dana kada je Split dobio status Grada prijatelja djece.
Izrada web stranice je realizacija projekta „Splitska dica grade portal“, kojeg je vodilo Dječje gradsko vijeće, a u sklopu širih aktivnosti koje se vode pod nazivnikom „Grad Split – prijatelj djece“. Portal su, uz koordinatoricu Visković, predstavile Deni Marinović, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća te članica Stefani Čolović, ističući da će ova web stranici poslužiti ne samo djeci nego i odraslima u promoviranju prava i potreba djece na području Grada Splita, ali i o spoznaji o tim pravima i potrebama. U tom smislu će se na web-stranici vršiti kontinuirano informiranje djece i odraslih o svim događanjima i sadržajima koji se u okviru institucija, ustanova i udruga daju na raspolaganje djeci, roditeljima, odgajateljima i svima koji u svom radu i životu u Gradu Splitu na bilo koji način brinu i skrbe od djeci.
2015_11_24_prijatelj-djece-.jpgU tu svrhu portal ima devet izbornika - početnu stranicu, dječje aktivnosti, dječju riječ, dječje stvaralaštvo, odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i rekreaciju, sustavnu brigu o djeci te izbornik roditelj i dijete.
Izrada portala odjeknula je i na državnoj razini, kao prvi takav projekt u Hrvatskoj, za što je Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece 20. studenog dodijelio Gradu Splitu Povelju za realizaciju projekta GSPD2 – Splitska dica grade portal Grad Split prijatelj djece“, kao naj-akciju u 2015. godini.
Predstavljači su odali veliko priznanje Školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju te Umjetničkoj školi za potporu akciji te naročito profesoru Marku Dragunu, za doprinos izradi same stranice. Na stranicu, na kojoj se mogu dobiti informacije o tekućim i predstojećim aktivnostima koje se provode u okviru projekta Grad Split prijatelj djece, može se doći izravno na adresi http://www.split-prijatelj-djece.hr/ ,ili preko gradske stranice http://www.split.hr/. Pri svemu tome vrijedno je spomenuti da je Grad Split na prilaznim cestama (Domovinskog rata i Solinska cesta) 23. studenog postavio table „Grad Split – prijatelj djece“, a istovjetna tabla će uskoro biti postavljena i na Poljičkoj cesti.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba