index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Gradonačelnik Ivo Baldasar primio izaslanstva splitskog Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma

U povodu Dana prava djeteta gradonačelnik Ivo Baldasar primio je danas, zajedno sa svojom zamjenicom Aidom Batarelo izaslanstva splitskog Društva „Naša djeca“, članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

2015_11_20_dan-djece.jpg „Ovo je redovni susret. Svake godine primamo izaslanstvo djece, da tako kažem jedno šareno izaslanstvo koje čine i djeca iz Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, potom iz dviju osnovnih škola te dva dječja vrtića. U razgovoru su bili vrlo angažirani, bilo kroz postavljanje pitanja ili ukazivanje na svoje potrebe pa su tako, između ostalog, rekli da u „Pinokiju“ treba urediti dječje igralište, a „Leptirima“ tobogan“, kazao je gradonačelnik Baldasar nakon razgovora s djecom te njihovim nastavnicama, roditeljima i aktivistkinjama koje rade s djecom u nizu projekata, kao što je primjerice Vatromet djetinjstva.
Djeca su u razgovoru iskoristila priliku da pitaju gradonačelnika o svemu pa i o tome je li i on išao u vrtić. Poticana i od njega upitali su ga koje su mu najdraže igre i je li on zna da djeca ne smiju ići u rat, ali i koliko grad ulaže u izgradnju škola i vrtića. Moglo bi se reći da je cjelovitu poruku njemu, ali i svim odraslima izrekla petogodišnja Katarina Vranković izrecitiravši pjesmu koja počinje stihovima kako je dosta rata , a završava stavom sve djece: „Mi želimo biti voljeni“. Žana Vukičević iz OŠ Manuš upoznala je gradonačelnika i njegovu zamjenicu i s brojnim aktivnostima u koje su uključena djeca pa će tako u utorak Split postati prvi grad s web stranicom koja je namijenjena djeci, a u četvrtak počinju i debatni dani u osnovnim školama.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba