index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

U Splitu otvoren 44. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju

Povodom pedesete godišnjice postojanja splitske Dječje neurologije danas je u splitskom hotelu Cornaro započeo dvodnevni 44. simpozij Hrvatskog društva za dječju neurologiju.

2015_11_20_neuropedijatrija.jpg Simpozij se održava u organizaciji Hrvatskog društva za dječju neurologiju i Klinike za dječje bolesti Kliničkog bolničkog centra Split, a uz pokroviteljstvo predsjednice Republike, Kolinde Grabar Kitarović. 
„Splitska bolnica, stručnost i predanost naših liječnika, služi nam na ponos i uistinu u svakom smislu zaslužuje podršku, kako bi naši građani dobili najkvalitetniju i najbolju medicinsku skrb. Vi se skrbite za najosjetljiviju i najdragocjeniju skupinu, a to su djeca. U tom smislu i ovaj simpozij kao i svaka prilika za edukacijom, razmjenom znanja i iskustva, svakako je dragocjena i važna prilika da vaš rad obogatite i učinite ga još uspješnijim.“, poručio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u svom pozdravnom govoru jutros prigodom ceremonije otvorenja simpozija. Okupljeni sudionici i stručnjaci iz Hrvatske i svijeta naredna dva dana će izlagati sve o metaboličkim bolestima s neurološkom simptomatologijom i neurokutanim sindromom. Sudionici simpozija ističu kako su nasljedne metaboličke bolesti veliki izazov za neuropedijatre, jer zahvaćaju živčani sustav češće nego druge organske sustave, a razvoj terapijskih mogućnosti nametnuo je potrebu za što ranijim prepoznavanjem tih bolesti. Kontinuirana edukacija liječnika, medicinskih sestara, ostalog medicinskog osoblja, ali i bolesnika te članova njihove obitelji, preduvjet su uspješnog liječenja temeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, drže stručnjaci.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba