index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Izaslanstvo kineskog grada Handžoua stiglo u Split

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je danas, zajedno sa svojim suradnicima primio višečlano izaslanstvo kineskog grada prijatelja Handžoua, predvođeno Zhang Zhongcanom, višim savjetnikom Gradske vlade Hangzhoua, koje je stiglo u Split u dvodnevni posjet.

2015_11_16_prijem-kinezi.jpg „Ovo je u kratkom roku druga visoka delegacija iz Handžoua, jer je nedavno u Splitu boravio i njegov gradonačelnik. Na današnjem sastanku smo razgovarali o našem posjetu, gdje bi uz grad bili i predstavnici županije te smo razmatrali mogućnosti suradnje, u prvom redu na gospodarskom planu. U tom smislu je posebno apostrofirana splitska luka, kao izlazno ulazna. Naravno, primarno ulazna za uvoz proizvoda iz Kine te izvoz određenih roba iz Europske Unije. Razgovarali smo i o suradnju na području kulture i sporta, a naš prijedlog o suradnji na planu IT tehnologija su izvanredno prihvatili. Naime, upravo je Handžou sjedište poznate tvrtke Ali Baba, s kojom bi htjeli uspostaviti suradnju“, kazao je splitski gradonačelnik. Pritom je dodao da će se za uzvratni posjet, vjerojatno dogodine u proljeće pripremila prezentacija Splita u gospodarskom i turističkom smislu, s obzirom da cijela regija ima oko 50 milijuna stanovnika, a Handžou je polazište za velika turistička putovanja.
Savjetnik Zhongcan je istakao da je oduševljen  Splitom, iz obilaska kojeg nosi predivne impresije, sa slikama bogate kulture i prelijepe prirode.Također, izrazio je iznimno zadovoljstvo dočekom u Splitu i gostoljubivošću domaćina. „Nadam se da ćemo uspostaviti dobru i plodnu suradnju, a na korist obiju strana, što će doprinijeti suradnji i razvoju naših ekonomskih odnosa“, kazao je savjetnik Zhongcan, izrazivši zadovoljstvo obavljenim razgovorima s vodstvom grada Splita te iskazavši uvjerenje da će panoi s fotografijama Handžoua, koji su postavljeni u atriju Gradske uprave, pomoći da se Splićanima približi taj veliki i lijepi grad.
2015_11_16_prijem-kinezi-2.jpgInače, Split je sa Handžouom sklopio prijateljstvo 2014. godine. Riječ je o velikom lučkom gradu koji ima osam milijuna stanovnika, a još ih osam milijuna živi u široj aglomeraciji. Nalazi se u jednoj od najbogatijih regija Kine u kojoj se nalaze i gradovi Ninvo i Šangaj.
Razgovorima su sa strane grada Splita prisustvovali još zamjenici gradonačelnika Aida Batrelo i Goran Kovačević te pročelnik Siniša Kuko. U izaslanstvu Handžoua su bili još Wu Lianping, potpredsjednica Društva prijateljstva Hangzhoua sa stranim zemljama, Li Zhongyu, viši savjetnik Vlade okruga Tonglu, Hangzhou,  Wang Jin, Viši savjetnik Vlade okruga Yuhang, Hangzhou,   Fang Yong, zamjenik voditelja Glavnog ureda vlade Grada Hangzhoua, Yin Jiarong, prevoditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Hangzhoua. Gosti iz Kine su tokom boravka obišli kulturno povijesne znamenitosti, a danas (u ponedjeljak) u popodnevnim satima su napustili Split.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba