index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Splitske službe su spremne za nadolazeće zimske uvjete

Sve nadležne službe na području grada Splita spremne su za nadolazeće zimske uvjete. Zaključak je to sa jučer održanog sastanka u zgradi Gradske uprave u kojem su predstavnici Grada Splita, Državnog ureda za zaštitu i spašavanje – ...

2015_11_05_Sastanak_Kovačević.jpg ... Područnog ureda Split, PU splitsko – dalmatinske, tvrtke Cestar d.o.o, Point d.o.o., Promet d.o.o., Čistoća d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o., Parkovi nasadi d.o.o., Hrvatske ceste d.o.o., Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, Javne ustanove Park šume Marjan, Hrvatskog Crvenog križa– Gradskog društva Split, Kliničkog bolničkog centra Split, Zavoda za hitnu medicinu SDŽ razmatrali „Mjere zaštite i spašavanja u nepovoljnim vremenskim uvjetima 2015./ 2016. godine“.

Tom prigodom predstavnici svih službi su dali ocjenu stanja spremnosti za reagiranje i otklanjanje posljedica iznenadnog događaja uslijed nastanka nepovoljnih hidroloških i meteoroloških uvjeta u zimskom periodu koji mogu dovesti do prekida cestovnog prometa, izolacije naselja ili pojedinih dijelova naselja.

Prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu i Odluci o komunalnom redu Grada Splita, u slučaju snježne nepogode za uklanjanje snijega i leda s pločnika uz svoje zgrade odgovorni su vlasnici zgrada, odnosno vlasnici i korisnici stanova i poslovnih prostorija, s kolodvora, javnih parkirališta, tržnica na malo, športskih objekata i sličnih prostora odgovorne su fizičke i pravne osobe koje upravljaju tim površinama, odnosno koje obavljaju poslovnu djelatnost. Uz kioske, pokretne naprave i druge predmete na javnim površinama postavljene temeljem  odobrenja nadležnog tijela odgovorne su fizičke i pravne osobe koje su nositelji zakupa odnosno korisnici odobrenja za korištenje.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba