index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

U Splitu otvoren Šesti hrvatski kongres humane genetike

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, zajedno sa Romanom Škrabić, pročelnicom Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, danas je sudjelovala na otvaranju Šestog hrvatskog kongresa humane genetike u foyeru HNK Split.

2015_11_05_HNK_02.jpg „Uistinu se divim vašim postignućima na polju medicine koje je iznimno značajno i doista vam želim čestitati na svemu i poželjeti puno uspjeha u daljnjem radu.“ – kazala je zamjenica Batarelo posebno se zahvalivši dr. Vidi Čulić na svojem dugogodišnjem doprinosu u razvoju znanosti i medicine u našem gradu.

Uz zamjenicu Batarelo, skupu su se obratili i predstavnici organizatora na čelu sa dr. Vidom Čulić, zatim prof. dr. sc. Ingeborg Barišić iz splitske podružnice HLK, dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr. sc. Zoran Đogaš te rektor splitskog Sveučilišta prof. dr. sc. Šimun Anđelinović.
Na kongresu će se okupiti svi hrvatski stručnjaci koji se bave humanom genetikom kako bi prikazali rezultate svog rada, razmijenili iskustva i međusobno se upoznali. Kongres je i izvrsno mjesto za edukaciju mladih zainteresiranih za nova dostignuća iz različitih područja genetike - kliničke genetike, citogenetike, molekularne genetike i antropologije te još jedna prilika da se ukaže na važnost prevencije, dijagnostike i terapije rijetkih bolesti.

2015_11_05_HNK_01.jpgU radu Kongresa tsudjelovat će jedan od vodećih znanstvenika u području humane genetike, Naomichi Masumoto koji će tom prilikom održati nekoliko predavanja u Splitu.
U sklopu otvorenja, prigodno je predstavljan udžbenik Sveučilišta u Splitu „Genetičko informiranje u praksi“ čije urednice su prof. dr. sc. Vida Čulić, prof. dr. sc. Jasminka Pavelić i prof. dr. sc. Maja Radman.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba