index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

U Banovini organiziran prijem za zapovjednika američkog ratnog broda USS PORTER (DDG 78)

Američki ratni brod „USS PORTER (DDG 78)“ nalazi se u  trodnevnoj posjeti gradu Splitu i Hrvatskoj ratnoj mornarici, a tim je povodom danas u Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika, Goran Kovačević primio izaslanstvo broda na čelu sa zapovjednikom, kapetanom  fregate B.H. Guyem.

2015_10_28_Ratni_Amer_brod_A.jpg „Grad Split je u bivšoj državi, ali i danas centar mornarice i vjerujem da će vaš boravak u našem gradu i Ratnoj luci Lora biti prigoda za još bolju suradnju i razmjenu iskustava sa Hrvatskom ratnom mornaricom“, rekao je zamjenik Kovačević na protokolarnom prijemu u Banovini uz napomenu da je Lora jedna od rijetko prihvaćenih NATO-vih luka koja se nalazi na samo desetak minuta od centra grada, od Dioklecijanove palače.
„Ratna luka Lora i Grad Split su jedna dobra destinacija za njihov predah i odmor od brojnih putovanja“, ustvrdio je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević.
Zapovjednik Guy, izrazio je nadu da će posada broda imati priliku upoznati ljepote i kulturne znamenitosti Splita, a vjeruje da će mnogi od članova posade posjetiti Dioklecijanov grad kao turisti sa svojim obiteljima.Posaduameričkog ratnog broda „USS PORTER (DDG 78)“ čini 256 osoba od čega je 26 časnika, 230 dočasnika i mornara. Pripada Arleigh-Burke klasi razarača i trenutno je dio 6. flote američke mornarice koja djeluje na području Mediterana.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba