Potpisan Kolektivni ugovor za Ustanovu „DES“

Predstavnici Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te Uprave i sindikata Ustanove za zapošljavanje rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom „DES“ danas su u njenim prostorijama potpisali Kolektivni ugovor za radnike te tvrtke.

2015_10_28_des-1.jpg U ime Grada Splita, kao većinskog vlasnika i osnivača, Ugovor je potpisao gradonačelnik Ivo Baldasar, dok je u ime Splitsko- dalmatinske županije, kao suosnivača i manjinskog vlasnika to učinio zamjenik župana Luka Brčić. U ime Uprave to je učinio ravnatelj Tomislav Bogović. Ispred Sindikata osoba s invaliditetom Hrvatske Kolektivni ugovor je potpisala predsjednica Ivana Ilić, u ime Sindikata radnika Dalmacije – HUS Split, glavna povjerenica Darka Todorić, a u ime Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti Republike Hrvatske povjerenik Darije Hanzalek.
„Zahvaljujem se u prvom redu ravnatelju. Vremena su takva da sam ga pokušao nagovoriti na neke manje promjene. Njegovi argumenti su pak bili ne samo uvjerljivi, nego i razložni tako da smo ostali na onome što smo imali i prije, što je u današnjim uvjetima kao da smo čak nešto i dodali. Volio bih da smo mogli povećati financijska prava, ali ćemo to povećavanje ostaviti za vrijeme kada se situacija popravi. Riječ je ipak o Ustanovi koja ima nešto drugačiji karakter od drugih trgovačkih društava i koja ima i drugačija prava“, kazao je gradonačelnik Baldasar.

„Zadovoljstvo mi je u ime Ustanove 'DES' reći da je pregovarački postupak završen. Posebno bih se zahvalio gradonačelniku Baldasaru, kao i Županiji te sindikalnim povjerenicima na uvažavanju za ovaj ključni dokument. Ovaj ugovor nije mrtvo slovo na papiru. On ne daje samo prava i odgovornosti, već je tu riječ i o socijalnoj odgovornosti i uvažavanju svih koji su sudjelovali u njegovom stvaranju, kako radnika, tako i sindikata, poslodavca i osnivača“, kazao je ravnatelj Bogović. Zadovoljstvo je izrazio i dožupan Brčić, a isto tako i predstavnici svih triju sindikata, zahvalivši se na humanoj noti u postupku pregovaranja, s obzirom da u društvu još uvijek nema dovoljno razumijevanja za invalidne osobe. Pritom je istaknuto da je kontinuirani rad, ali i aktivnost osnivača doprinijela da Ugovor ostane na prošlogodišnjoj razini čime se daje sigurnost zaposlenicima. „Sretni smo, ide sve u pozitivnom smjeru, a znamo kakva je situacija u državi. Drago nam je da 'DES' dobro posluje. Riječ je o vrijednim djelatnicima i želim da se i za godinu dana nađemo u ovako dobrom raspoloženju“, kazala je predsjednica Ivana Ilić.

 
 
Posljednja izmjena: 3.11.2015