index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Postavljen vijenac na Spomen ploču prvoj hrvatskoj upravi grada Splita

Obilježavajući pobjedu Narodne stranke na izborima 28. listopada 1882. godine, nakon koje je konstituirano Gradsko vijeće na kojem se po prvi put govorilo hrvatskim jezikom, izaslanstvo Grada Splita ...

2015_10_28_narodnjaci.jpg ... postavilo je danas lovorov vijenac na Spomen ploču na pročelju Glazbene škole „Josip Hatze“ u Ulici kralja Tomislava.
Izaslanstvo u kojem su bili potpredsjednici Gradskog vijeća Petar Škorić i Igor Mladinić, predvodio je zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.
„Davne 1882. godine naši preci su se izborili da se u Gradskom vijeću govori hrvatskim jezikom, ali ne samo tu nego i u institucijama, knjižnicama i čitaonicama. Stoga današnji dan obilježavamo želeći im zahvaliti na toj davnoj borbi i da svi zajedno pošaljemo poruku da oko temeljnih vrijednosti naše države Hrvatske stojimo skupa i da u budućnosti svi zajedno na tim tekovinama moramo raditi, kako u politici tako i u životu“, rekao je zamjenik Kovačević. Naglašavajući važnost obilježavanja ovog datuma, kako bi se prisjetili ljudi koji su najzaslužniji za očuvanje hrvatskog jezika i kulture, potpredsjednik Škorić je podsjetio da se ideja narodnjaštva protezala kroz povijest sve do naših dana i predsjednika Franje Tuđmana.
„On je tu ideju i ostvario kroz borbu za samostalnu Hrvatsku državu koju su izborili hrvatski branitelji. I danas u slozi i u miru zadaća je da gradimo bolje sutra hrvatskoj državi, da se borimo za njen prosperitet, za nova radna mjesta, za opstanak hrvatskog naroda, da bude svoj na svome“, rekao je potpredsjednik Škorić, koji je u ime HDZ-a također položio vijenac ispod spomen ploče. Svečanosti polaganja vijenca prisustvovali su i brojni gradski vijećnici te umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krstičević.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba