index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Ministrica Anka Mrak Taritaš otvorila radove na gradilištu Kila 1

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš danas je u prisutnosti gradonačelnika Ive Baldasara, njegovog zamjenika Gorana Kovačevića te ravnatelja Agencije za promet nekretnina (APN) Slavka Čukelja, ...

2015_10_26_kila-1.jpg ... polaganjem novog ugovora o izgradnji u temelje buduće zgrade, otvorila radove na gradilištu Kila 1 (adresa: Vrboran 19, 21, 23), čime se nastavlja izgradnja POS-ovih stanova na tom predjelu Splita.
U zgradi koja bi trebala biti izgrađena za godinu i pol dana bit će 162 stana, tri poslovna prostora i dječji vrtić. Vrijednost investicije iznosi 117 milijuna kuna, u okviru kojih su državna poticajna sredstva u iznosu od 38 milijuna kuna tako da će cijena stana i u ovom objektu koštati 1030 eura po metru kvadratnom.
Potom je ministrica sa svojim domaćinima obišla zgradu POS-a na predjelu Kila 3 (adresa: Vrboran 39, 41, 43, 45), vrijednu 148 milijuna kuna – od kojih poticajnih sredstava 47 milijuna kuna i koja je upravo dobila uporabnu dozvolu tako da za stanove u njoj stanari već preuzimaju ključeve.
„Neizmjerno sam ponosna na ovaj projekt. POS je u Hrvatskoj stao 2003. godine, a onda smo ga mi ponovo aktivirali. Olakšali smo mnogim obiteljima, a pokrenuli smo i građevinski sektor, jer je na ovom gradilištu zaposleno 300-tinjak radnika. Ovo je u jednom trenutku bila najveća investicija u Hrvatskoj. Iako sam i sama u jednom trenutku bila sumnjičava, zgrada, u kojoj je 206 stanova, je završena sedam dana prije roka i sretni vlasnici će se početi useljavati idućeg tjedna i prvi put dočekati Božić pod vlastitim krovom“, kazala je ministrica Mrak Taritaš, ne krijući zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, podsjećajući da je za ovaj objekt, kamen temeljac položen 30. srpnja 2014. godine.
2015_10_26_kila-2.jpgZadovoljstvo je iskazao i gradonačelnik Baldasar. „Ne samo da sam ja apsolutno zadovoljan, nego i svi skupa moramo biti zadovoljni. Još jednom izražavam zahvalnost ministarstvu i posebno ministrici na njenom nevjerojatno velikom trudu oko ovog projekta. Ona je dolazila ovdje jednom mjesečno, ako ne i češće. Naravno, zahvaljujem i gospodinu Čukelju. Mislim da smo jednom tijesnom suradnjom napravili ove odlične rezultate. Dakle, nisu samo riječi, nego i rezultati i biće toga još, jer imamo teren u čiji će otkup krenuti APN. Mi smo već u proračun za iduću godinu predvidjeli sredstva za otkup zemljišta za ceste koje jesu problem. Stoga smo iznimno zadovoljni, a to mogu biti i građani s liste POS-a. Dakle, 1033 eura po m2 je ono što je bilo obećano, a realizirali smo i brže nego smo obećali“, kazao je gradonačelnik Baldasar. Predstavnik Udruge stanara Nova Kila Zoran Ergović je također izrazio zadovoljstvo. „Do useljenja je došlo stvarno naglo, prije nego smo se nadali. Nismo vjerovali da će se odmah nakon tehničkog pregleda i izdavanja uporabne dozvole doći do useljenja. Stanari su izuzetno zadovoljni. Svi su iznenađeni i rastrčali su se po trgovinama da kupuju namještaj. Zadovoljni smo da smo imali priliku kupiti stanove po toj cijeni“, rekao je Ergović.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba