index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

Otvoreni 29. Perinatalni dani „Ante Dražančić“

Otkrivanjem skulpture „Majka i dijete“, kipara Lovre Jakšića, u atriju splitskog rodilišta večeras su otvoreni 29. Perinatalni dani „Ante Dražančić“, kojem događaju je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

2015_10_21_Perinatalni_dani_A.jpg Riječ je o nacionalnom kongresu perinatologa s međunarodnim sudjelovanjem, na kojem se okupilo tristotinjak uglednih liječnika i ostalog medicinskog osoblja iz ovog područja medicine. Ujedno to je i najveći skup iz područja ginekologije u Republici Hrvatskoj u ovoj kalendarskoj godini, koji se od 21. do 24. listopada održava u organizaciji Klinike za ženske bolesti i porode KBC Split, Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora i Akademije medicinskih znanosti Hrvatske-podružnica Split.

„Ponosni smo na novo splitsko rodilište, na uvjete koje KBC omogućava budućim majkama ali i svim ženama, pružajući im vrhunsku skrb. Ipak, liječnici, njihova stručnost i humanost su ključni faktor uspjeha. Mi se doista možemo ponositi sa svima vama, s naporima i predanošću koje ulažete u svoj posao, koji je ipak puno više od posla. Mnogi stranci s kojima sam razgovarao nisu mogli vjerovati da u Splitu postoji takva medicinska ustanova po najvišim svjetskim kriterijima“, kazao je gradonačelnik Baldasar ističući da Grad Split shvaća važnost KBC-a i sukladno mogućnostima pomaže rad jedne od ključnih institucija u gradu. Iskazao je i nadu da će se obitelji, pogotovo one s malom djecom ubuduće fotografirati ispred novootkrivene skulpture, „kao što se Splićani i furešti imaju običaj slikati na Vidilici ili Peristilu“.

2015_10_21_Perinatalni_dani_B.jpgPredsjednik Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu Josip Đelmiš, je istaknuo da Hrvatska ima vrlo nisku stopu perinatalnog mortaliteta te da je u tom segmentu ispred brojnih razvijenih zemalja poput Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Njemačke. Predsjednik organizacijskog odbora skupa perinatologa Damir Roje i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode splitskog KBC-a Deni Karelović su pak istaknuli važnost ovog događaja u održavanjem kojeg se izražava težnja za još boljim medicinskim rješenjima i rezultatima.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba