index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

U Kampusu otvorena nova zgrada za tri splitska fakulteta

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar danas je u sveučilišnom kampusu otvorio novu zgradu triju splitskih fakulteta Prirodoslovno-matematičkog, Kemijsko-tehnološkog i Pomorskog.

2015_10_19_mamutica-1.jpg „Jako me veseli da smo ovaj projekt priveli kraju i da smo ovu kuću stavili pod krov i dobili uporabnu dozvolu. Riječ je o projektu u koji je uloženo više od 250 milijuna kuna. Drago mi je da smo Ministarstvo i Sveučilište iznašli rješenje, kako financijski sa strane Ministarstva tako i Sveučilište u pravnom aspektu prema izvođaču radova Konstruktoru da se razriješi međusobna nagodba i dođe do dogovora i nagodbe s Konstruktorom“, rekao je ministar Mornar.
Rektor Sveučilišta Šimun Anđelinović je otvaranje zgrade ocijenio kao značajan pomak u podizanju standarda studiranja. „Na jednom mjestu djelovat će tri fakulteta, do sada dislocirana na više lokacija. Primjer je to funkcionalne integracije Sveučilišta koje će ovim biti još više otvoreno prema gradu, županiji i cijelom gospodarstvu. Najveći izazov bio je dovesti u funkciju već dovršenu zgradu. Problemi su nastali jer Sveučilište nije donosilo pravodobne odluke. Konstruktor je u međuvremenu upao u krizu. Izvođač je četiri godine čuvao objekt, a troškovi su se gomilali. Srećom, uz podršku Ministarstva financijski i pravno je riješena nagodba s građevinarima“, kazao je rektor Šimunović.
2015_10_19_mamutica-2.jpgČestitajući svima koji su pridonijeli realizaciji ovog projekta zamjenica splitskog gradonačelnika Aida Batarelo je istakla kako je „gradnja ovog ključnog obrazovnog objekta u sveučilišnom Kampusu završena zajedničkim naporom, ali i ulaganjem svih uključenih, Vlade Republike Hrvatske, odnosno resornog ministarstva, državnih institucija i Sveučilišta“, kazala je zamjenica Batarelo. Ona se zahvalila na tome u ime svih sadašnjih i budućih studenata, naglasivši da oni zaslužuju najbolje moguće uvjete studiranja i obrazovanja te da će najveći sveučilišni objekt, koji će primiti oko tri tisuće studenata, studentima i profesorima triju fakulteta omogućiti puno bolje uvjete, a time i još uspješnije rezultate.
Zgrada se prostire na 29.500 m2, na osam etaža. U njoj je smješteno 85 laboratorija, učionice i šest predavaonica kabineti i 240 ureda, knjižnice i zajedničke društvene prostorije u kojima će se s radom početi u predstojećem ljetnom semestru. Te prostore koristit će i sveučilišni studiji forenzike, zdravstveni studij, te studij mora. Na najnižoj etaži zgrade je garaža s 200 parkirnih mjesta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba