index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Veslačka utrka - sv.Duje

Splitska delegacija na susretu gradova prijatelja djece

Četveročlana delegacija Grada Splita sudjelovala je  na 9. susretima gradova i općina prijatelja djece, koji su se ove subote, pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih, Milanke Opačić, održali u Jastrebarskom, u gradu prijatelju djece.

2015_10_19_gopd.jpg Na susretu u jastrebarskoj Glazbenoj školi je  sudjelovalo 20 predstavnika gradova i općina iz cijele Hrvatske, a u splitskom izaslanstvu predvođenom predsjednicom Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji  „Gradovi i općine-prijatelj djece“, Anđelkom Visković bili su Deni Marinović, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Karla Leontić, dječja gradska vijećnica i Jelena Meštrović, defektologinja splitske predškolske ustanove Grigor Vitez.
Aktivnosti u sklopu 9. susreta gradova i općina prijatelja djece odvijale su se u Glazbenoj školi Jastrebarsko i Dječjem vrtiću „Radost“. Djeca su sudjelovala na radionicama pod nazivom „Mali znanstvenici“, dok su odrasli sudionici susreta nazočili predavanjima na temu inkluzija.
Prezentacijom. brojnih uspješno realiziranih projekata prikazano je da se u gradu Jastrebarskom vodi posebna briga o najmlađim stanovnicima, trudeći se djeci stvoriti odlične uvjete za odrastanje te im tako na najbolji mogući način uljepšati djetinjstvo.
Nakon svečanog otvaranja predsjednica Društva Naša djeca Jastrebarsko, Nikolina Ribarić, prezentirala je jedinstven u svijetu projekt Grada Jastrebarskog Aleja prvašića: male Jaskanke i Jaskanci ovom su prilikom trebali u pratnji učitelja i roditelja kod Glazbene škole Jastrebarsko zasadit 12 stabala koja će se obilježiti generacijskom pločicom, a fotografije sadnje poslužile bi da se izradi monografija Aleje prvašića koja će se čuvati u Gradskommuzeju Jastrebarsko.
Uslijedila je šetnja jaskanskim biserom – novouređenim perivojem Erdödy u koji Grad Jastrebarsko također kontinuirano ulaže i koji posjetitelje nije ostavio ravnodušnim. U Dječjem vrtiću Radost prezentiran je zatim uspješno proveden projekt na kojeg je Grad Jastrebarsko posebno ponosan - EU projekt Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko - Razvoj inkluzivnog modela predškolskog odgoja, a održana je i prezentacija na temu "Zaštita i inkluzija djece izbjeglica i imigranata". Za sve to vrijeme, mališani su imali priliku zabavljati se i istovremeno učiti u, za ovu priliku, osmišljenim radionicama - djeca su naučila kako izraditi model Sunčeva sustava, razdvojiti boje i obojati plamen.
Na kraju susreta sudionici 9. Susreta su razgledali moderan niskoenergetski Dječji vrtić „Radost“ Jastrebarsko, izgradnjom kojeg je Grad Jastrebarsko mališanima osigurao najbolje uvjete za odrastanje te i riješio problem neupisane djece.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba