index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - noću

Zaposlenici „Banovine“ prikupljali donacije za Socijalnu samoposlugu

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava 17. listopada, Udruga Most je u suradnji s Gradskom upravom Grada Splita u „Banovini“ danas organizirala akciju prikupljanja donacija za potrebe Socijalne samoposluge SolidarnoST Split.

2015_10_16_solidarnost.jpg U akciji kojoj se odazvao veliki broj zaposlenika prikupljeni su brojni prehrambeni artikli od riže, keksa, manistre, brašna, mlijeka, šećera, soli, marmelade, pudinga, čokolina, čokolade, ulja, konzervi s mesnim nareskom, paštetom, sokovi, juhe u vrećici, palenta…do ostalih higijenskih i drugih potrepština, kao što su deterđenti, šamponi, kalodont, dezodoransi, ulošci, dječji puderi, četkice za zube, pelene, vata pa čak i školski pribor i naravno kava.
Grad Split se akciji pridružio kao partner Socijalne samoposluge, a ovo je druga velika akcija kojoj su se odazvali zaposlenici Gradske uprave. Prva je bila organizirana u svibnju, u povodu otvaranja samoposluge 4. svibnja, kada su prikupljena dva kombija hrane i drugih potrepština.
Akcija dobrovoljnog prikupljanja pomoći za Socijalnu samoposlugu pod nazivom „Split u borbi protiv siromaštva“, koju koordinira Udruga Most trajat će 16. i 17. listopada te iz Udruge pozivaju građane da se u nju uključe te napominju da se prikupljaju isključivo prehrambeni i higijenski proizvodi, nerabljeni proizvodi za bebe i školski pribor. Samoposluga je osmišljena kao projekt suradnje, partnerstva i dobročinstva, a skrbi najugroženije pojedinace i obitelji sa područja grada i okolice. Lista korisnika je utvrđena uz suradnju s Centrom za socijalnu skrb, partnerskim organizacijama te temeljem dugogodišnjeg rada na terenu aktivista MoST-a. Specifičnost samoposluge je da korisnici sami mogu izabrati što im u određenom trenutku najviše treba, a broj potrepština koje mogu uzeti ovisi o broju članova kućanstava.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba