index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - ACY

Izvrsni rezultati ovogodišnje turističke sezone

Na tiskovnoj konferenciji održanoj u hotelu Park, ministar Darko Lorencin je zajedno sa gradonačelnikom Ivom Baldasarom i županom Zlatkom Ževrnjom, te direktorima gradske i županijske TZ Alijanom Vukšić i Joškom Stellom predstavio  rezultate turističkog prometa u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci ove godine.

2015_10_08_press-park.jpg Tom prilikom je istaknuto da je u prvih devet mjeseci 2015. godine u Hrvatskoj ostvaren turistički promet kao u cijeloj prošloj godini. Bilo je 13.133.000 gostiju, što je rast od 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te je zabilježeno 75.674.000 noćenja, što je porast od 7 posto.
Najviše noćenja je bilo u Istri – 30 posto od ukupnog broja. Slijedi Splitsko-dalmatinska županija s 18,7 posto ili 14.150.000 noćenja, što je porast od 8,95 posto, odnosno s 2.442.000 gostiju što je rast od 9,2 posto.
Split je s 1.208.054 noćenja u prvih devet mjeseci na 18. mjestu top-destinacija. Ministar Lorencin kaže da će se grad pod Marjanom još dizati na toj ljestvici.
„Prošle godine je milijunto noćenje u Splitu ostvareno u listopadu, a ove godine u kolovozu“ - naglasio je ministar turizma.
Gradonačelnik Ivo Baldasar kaže da se u našem gradu razvijaju sve vrste turizma.
„Konkretno, sljedeći tjedan s pomoćnikom ministra zdravlja idem u Stuttgart gdje imamo sastanak s ljudima koji su zainteresirani za ulaganje u zdravstveni turizam u Splitu. Uskoro nastavljamo razgovore radi uspostavljanja partnerskih odnosa s dva velika njemačka sajma da bismo u Splitu formirali kongresni centar koji je već u planu, a uz pomoć Lučke uprave krećemo u projektiranje zgrade u luci“ – kazao je Baldasar.
Uz to gradonačelnik Baldasar je dodao kako je cilj da se Split približi ili da dođe na nivo hrvatskih turističkih giganata kao što su Rovinj, Poreč, Umag i Dubrovnik.
„Za tri do četiri godine, kad sagradimo dovoljno hotela i kongresni centar, biti ćemo respektabilna cjelogodišnja destinacija“ - rekao je splitski gradonačelnik.Pohvalio je hotelijere za koje kaže da su dogovorom o prihvatljivim cijenama uspjeli dobiti obećanje velike engleske agencije da će cijelu zimu, jednom tjedno, uspostaviti avionsku liniju za Split.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba