index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - podrumi

Održana 4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća

Danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave održana 4. sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Splita. Uz koordinacijsku pomoć predsjednice Koordinacijskog odbora Grada Splita u akciji „Gradovi i općine – prijatelji djece“, Anđelke Visković, inače i više savjetnice splitskog gradonačelnika za obrazovanje, ...

2015_10_07_Malo_vijeće_A.jpg ... 27 vijećnika je razmatralo projekt „Mala splitska debata“ te projekt „GSPD2 - Splitska Dica Grade Portal „Grad Split Prijatelj Djece“.

U debatno natjecanje, koje počima 19. listiopada, bit će uključene sve osnovne škole. Njih 27, a 90-minutna nadmetanja će se održavati po kup sistemu. Ta natjecanja će se održavati po školama, a kada ostanu četiri škole one će se sučeliti u maloj Sali Gradske uprave, dok će dvoje finalista nastupiti u travnju iduće 2016. godine, u velikoj vijećnici, gdje će biti prisutni i gradski vijećnici te mediji. Projekt debate je razrađen na razini školskog kurikuluma tako da je u programima svih škola.
„Djeca će kroz ovaj projekt učiti kako se raspravlja, kako se iznose argumenti i kako se suprotstavlja tuđim argumentima. Djeca se za to pripremaju sa koordinatorima unutar svojih škola i kroz zajedničke aktivnosti na Dječjem vijeću i u aktivnostima u koje će biti uključeni u narednom periodu“, kazala je savjetnica Visković.

2015_10_07_Malo_vijeće_B.jpgŠto se tiče web portala, koji će biti namijenjen ne samo djeci i njihovim roditeljima te nastavnicima, nego i odraslima, medijima i gradonačelniku grada Splita, osnovan je odbor za informiranje Dječjeg vijeća, a plan je da stranica bude aktivirana 24. studenog, na godišnjicu kada je Grad Split dobio status Grada prijatelja djece. Djeca će u narednih nekoliko dana u svojim školama provesti dodatnu anketu o temama koje bi se, osim u debatama, razmatrale i na portalu, a oni sami su ih danas na sjednici vijeća utvrdili 20-tak, među kojima one o školskim pravilnicima i kažnjavanju, grafitima, maloj maturi, 9-tom razredu, virtualnim i stvarnim prijateljima, ukidanju bodova sportašima za upis u srednje škole, osnovnoškolskim stipendijama pa čak i o temi švicarskog franka, čime su pokazala da prate aktualnosti.

Izvještaji o svim aktivnostima po školama bit će sublimiran u jedinstven izvještaj o provedbi akcije, koji će biti prezentiran Savezu društava „Naša djeca“ Hrvatske, koji provodi akciju i daje licencu Grad prijatelj djece u Hrvatskoj, kao partner UNICE-a u tom svjetskom projektu.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba