index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Split dobio Prvenstvo Europe u dizanju utega

Split će u travnju 2017. godine biti domaćin Prvenstva Europe u dizanju utega. Tu odluku donijeli su 3. Listopada članovi Izvršnog odbora Europske dizačke federacije u litvanskom gradu Klaipedi.

2014_04_10_Split_C.jpg Split je, kao kandidat Hrvatskog dizačkog saveza dobio najviše – 11 od mogućih 13 glasova, u konkurenciji sa gradovima – kandidatima iz Poljske i Turske.

Prema riječima predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza Damijana Krkleca, ovakvom uspjehu je sigurno pridonijelo i uspješno domaćinstvo prvog - povijesnog Kupa europskih unija za mlađe kategorije, koji je održan prije nešto više od godinu dana u dvorani na Gripama.

„Tri i pol godine trajala je naša priprema za ovu kandidaturu. Bio je to mukotrpan proces. I Poljska i Turska, kao zemlje protukandidati puno su veće i sa puno većim brojem dizača. Ipak, Europska federacija dala je priliku nama koji nemamo toliko iskustva u organizaciji ovako velikog natjecanja, jer žele nove sredine koje su spremne ulagati i napredovati. Naša prezentacija Splita bila je na zavidnoj razini, odlično smo se pripremili, a članovi IO zadivljeno su gledali promo film o našem gradu“, kazao je Krklec, dodavši da se već osniva organizacijski odbor.
Podrška Grada iskazana je već krajem svibnja kada su u Splitu, gdje je inače i sjedište HDS-a, boravili predsjednik Europske dizačke federacije Antonio Urso i rizničar EWF-a Marin Ercolano Casadei. Tada je iskazana i podrška Županije, Ministarstva sporta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Predsjednik HDS-a je istakao i značaj prvenstva , s obzirom da će tom prigodom u Split doći preko 1000 gostiju iz 41 države, što znači preko 3.500 noćenja u predsezoni. Također, riječ je i o 26 sati izravnog prijenosa na Eurosportu i po 1,5 minutu promotivnog filma prije i nakon svakog prijenosa, što je izvrsna prezentacija grada i države, a što će gledati oko 55 milijuna ljudi diljem svijeta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba