index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - doček Gorana Ivaniševića

Nastava u „novoj“ – „staroj“ OŠ Pujanki trebala bi početi sa školskom 2017/2018. godinom

Zamjenica gradonačelnika Aida Batarelo, danas je zajedno sa pročelnicom Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina Ganzom obišla OŠ Pujanki, radi uvida u dinamiku radova na rekonstrukciji i dogradnji te škole.

2015_08_31_Pujanke_A.jpg Trenutno se izvode radovi na uklanjanju građevine „stare škole“, koji teku sukladno dinamičkom planu te ugovorenom roku izvođenja. Radove izvodi TD „Patrlji“ d.o.o. Kamenmost. Ugovorena vrijednost radova je 1.088.25000 kuna (s PDV-om). Uklanjanje istočnog dijela škole izvodi se temeljem glavnog projekta izrađenog od Kapov d.o.o., projektant Morana Kapov. Projektom je predviđeno uklanjanje istočnog dijela škole (istočno od anexa), osim skloništa koje će i u novoj izgradnji ostati sklonište. Izvođač je započeo s radovima uklanjanja 24. srpnja, a ugovoreni rok je temeljem Ugovora 50 dana, tj do sredine mjeseca rujna, a prema riječima predstavnika izvođača radova bit će završeni u prije ugovorenog roka i prije početka školske godine. U ovom trenutku je izvedena većina radova predviđenih uklanjanjem (osim škole uklanjanje temelja, nepotrebnih instalacijskih šahta, … a u tijeku su i radovi zaštite skloništa od atmosferilija (hidroizolacijska i estrih).
Prostor koji je u ovom trenutku obuhvaćen radovima uklanjanja je ograđen ogradom, čime je onemogućen pristup neovlaštenim osobama.

2015_08_31_Pujanke_B.jpgRekonstrukcijom i dogradnjom škola će dobiti 8 učionica, 2 sobe za produženi boravak, 4 kabineta, blagovaonicu, kuhinju s pripadajućim pratećim prostorima te prostore školske uprave (bruto nove izgradnje ukupno: 2.782,00 m2). Dogradnja će se smjestiti na mjestu postojeće školske zgrade (predviđene za rušenje - osim atomskog skloništa, koje se zadržava i inkorporira u novu školsku zgradu). Dogradnja je planirana tako da sa dijelom nove školske zgrade, koji je već izgrađen i u funkciji („zapadni aneks“) formira oblikovno-funkcionalnu cjelinu koja će omogućiti školi prelazak na dvosmjenski rad. Ravnatelj škole Mate Glavinović je kazao da zbog poduzetih mjera održavanje nastave neće biti dovedeno u pitanje, s tim da će se ona održavati u tri smjene. „Ove godine imamo povećanje za jedan odjel, odnosno 31 odjeljenje sa 666 učenika, ali će se dovršetkom škole sve organizirati u dvije smjene“, rekao je Glavinović.

2015_08_31_Pujanke_C.jpgZamjenica Batarelo je napomenula da je rušenje škole koštalo Grad 1,2 milijuna kuna te kako nije bilo problema, a i da se nada da ih neće biti ni ubuduće. Ishođena je lokacijska dozvola te je tijeku ishođenje građevinske dozvole, kao preduvjeta raspisivanja javne nabave izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji škole. Navela je da je procijenjena vrijednost planiranih radova je cca 12.500.000,00 kuna (s PDV-om), a rok izvođenja radova 16 mjeseci od dana uvođenja ugovornog izvođača radova u posao. „Planirana rekonstrukcija i dogradnja škole bi trebala završiti početkom 2017. godine. Stoga smo planirali početak nastave u novom dograđenom dijelu sa školskom 2017/2018. godinom“, kazala je zamjenica Batarelo dodavši da nema problema oko financiranja radova koji su zasnovani na Sporazumu Grada i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta temeljem čega se financiranje provodi u omjeru Grad Split 50% i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 50%.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba