index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split_Sustipan_3

Podjelom priznanja završene 19. sportske igre mladih

Podjelom priznanja – zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, na splitskom Trgu Republike (Prokurativama) okončano je Veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih 2015. godine, čime su, ujedno završene i 19. sportske igre mladih.

2015_08_27_sportske-igre-ml.jpg Uz natjecatelje - djecu i mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, brojne građane zatvaranju su prisustvovali: izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora – saborski zastupnik Marin Jurjević, ministar znanosti, obrazovanja i športa Vedran Mornar, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik Novske Vlado Klasan, predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić te brojni sportaši kao sestre Lucija i Ana Zaninović, koji su, među ostalima, dijelili medalje.
U splitskoj završnici igara – Velikom međunarodnom finalu, od 24. do 27. kolovoza sudjelovalo je oko 700 djece iz triju država, koji su se nadmetali u deset sportova. Igre su ove godine okupile oko 132.000 natjecatelja, što je čak za 17 tisuća više nego prošle godine.
„Divno je što se mladi ljudi iz zemlja bivše Jugoslavije ovako zajedno druže i igraju. Bitno je sudjelovanje i sklapanje prijateljstava, bez obzira na rezultate“, kazao je splitski gradonačelnik Baldasar.
2015_08_27_sportske-mladih.jpgGlavna poruka igara je razvijanje prijateljstva i solidarnosti među djecom iz regije. Same igre podržali su najviši dužnosnici u regiji te niz istaknutih političara i sportskih zvijezda iz svijeta.
„Cilj je promocija zdravog načina života i prijateljstva. Čast nam je i zadovoljstvo što smo tijekom godina djelovanja kroz druženje i sport, promicali način života, čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice i time postali najveća ovakva manifestacija u svijetu“, rekao je predsjednik igara Zdravko Marić. Cijela fešta je na kraju „začinjena“ velikim vatrometom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba