index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Riva

NATO skupina brodova u Gradu Splitu

Splitski gradonačelnik Ivo Baldsar, zajedno sa zamjenikom Goranom Kovačevićem, primio je danas NATO skupinu brodova SNMCMG, koji u luci Lora borave od 27. kolovoza do 3. rujna.

2015_08_27_turski-brod.jpg Kapetan bojnog broda Rmazan Kesgin, ujedno i zapovjednik NATO skupine brodova, izrazio je zadovoljstvo posjetom gradu Splitu te kazao da se raduje što imaju priliku surađivati s Hrvatskom ratnom mornaricom i izvoditi različite vježbe s hrvatskim kolegama. 
„Trenutno u Splitu boravi naša NATO grupa koja se sastoji od tri broda. Prvi je brod zapovjedni brod Turske mornarice, jedan je iz Grčke Republike dok je još jedan protuminski brod iz Turske. Za nekoliko dana grupi će se pridružiti i njemački brod koji je također minolovac“, kazao je zapovjednik Kesgi te pojasnio osnovni cilj misije.
„Naša osnovna misija je protuminsko djelovanje te je u našoj oblasti područje Mediterana i Crnog mora. Dakle, tu obavljamo sve pomorske aktivnosti vezano za pitanje mina, naravno uskačemo i u druge pomorske aktivnosti. Naša je grupa na visokoj razini spremnosti i u skladu s odlukama NATO-a“, naglasio je kapetan koji je također dao odgovor o njihovoj uključenosti po pitanju izbjeglica na Mediteranu. „ Mi nismo direktno povezani s pitanjem izbjeglica i kompletne situacije koja se sad odvija na Mediteranu, ali naravno ukoliko bi došlo do havarije broda i dobili signale broda koji je u opasnosti naravno da bi u humanitarnom tonu reagirali te se aktivirali.“, zaključio je zapovjednik Kesgin.
Tople riječi dobrodošlice uputio je kapetanu i časnicima gradonačelnik Baldasar, koji nije krio zadovoljstvo činjenicom da je ova skupina brodova izabrala  Split za prvu luku na Mediteranu.„Uvijek nam je drago kad nam u posjet dođe flote naših saveznika. Što se nas tiče riječ je o turističkim brodovima koji su došli u prijateljski posjet i nadam se da će se mornari i časnici osjećati ugodno i da će se uspjet odmoriti u našem gradu. Nadam se da će im Split ostati u lijepom sjećanju.“, kazao je splitski gradonačelnik.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba