index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Pjaca

Počelo uređenje prve splitske biciklističke staze

Gradonačelnik Ivo Baldasar i zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević u pratnji  Denisa Špadine, predsjednika Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije obišli su u četvrtak,  27. kolovoza 2015. godine, ...

2015_08_27_biciklisti.jpg ... u Ulici Domovinskog rata trasu  prve biciklističke staze koja se počela uređivati u Splitu. Radovi na obilježavanju  trase duge 8.4 kilometra bit će dovršeni sljedećeg petka, a ukupna dužina biciklističke staze iznosi  11,6 kilometara.
Biciklistička staza povezuje područje istočnog ulaza u grad i Zapadne obale, a vodi Ulicom  Domovinskog rata – Putem Supavla –  Ulicom Hrvatske mornarice (na kojoj je, tijekom rekonstrukcije prije par godina, uređena jedna dionica staze)   – Ulicom  sedam Kaštela – Matoševom – Marjanom – Šetalištem Ivana Meštrovića  i spaja se na izvedenu biciklističku stazu na Zapadnoj obali.
 
Navedena staza je kombinacija staze obilježene horizontalnom signalizacijom i staze obilježene isključivo vertikalnom signalizacijom, a vrijednost investicije je cca 230.000,00 kuna.
 
-Građani Ravnih njiva, Pujanki, Brda te Kmana i Kocunara moći se sada izravno biciklima doći na Zapadnu obalu – kazao je zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević napomenuvši da je u gradovima bicikla najbrže prijevozno sredstvo kad se radi o rutama do 5 kilometara. 
  2015_08_27_biciklist.jpg
Početkom radova na trasi zadovoljan je Denis Špadina.
 -Biciklistički savez SDŽ i biciklisti grada Splita ovaj će dan upisati zlatnim slovima jer je ovo početak nečega velikoga za bicikliste. Biciklistička staza je napravljena na najbolji mogući način za splitske prilike uz ogroman napor ljudi koji su bili uključeni u projekt .
Nadamo se, a imamo i obećanje gradske uprave da je ovo tek početak izgradnje biciklističkih staza u gradu Splitu - kazao je Špadina.
 
Gradonačelnik Baldasar napomenuo je da je u tijeku postupak izrade projektne dokumentacije za definiranje biciklističke staze koja će se povezivati područje Velebitske ulice – Žnjana – Poljičke ceste s centrom Grada.
-Cilj nam je biciklističkim stazama povezati sve kvartove s rekreacijskim zonama Marjana i Žnjana – kazao je gradonačelnik. Također, Grad Split i općina Klis zajedno planiraju gradnju biciklističkih staza pod nazivom Games of Thrones. Ta bi staza vodila od Klisa kroz Stobreč do Duilova, i na taj način bi se spojila sa prethodno spomenutom rutom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba