index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Sustipan /4/

Otvoreno hidroavionsko pristanište u splitskoj luci

Zamjenici gradonačelnika Aida Batarelo i Goran Kovačević sinoć su nazočili svečanom otvorenju hidroavionskog pristaništa na gatu 23 splitske trajektne luke. Brojnim uzvanicima, uz zamjenicu gradonačelnika Aidu Batarelo, obratili su se i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ...

2015_08_13_Hidroluka_03.jpg resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić te izvršni direktor tvrtke European Coastal Airlines Klaus Dieter Martin, koji je ovom prigodom naglasio da je konačno gotov 15-godišnji posao te da hidroavioni ponovo lete jadranskom obalom nakon 78 godina.

2015_08_13_Hidroluka_02.jpg„Početkom tjedna počeli smo letjeti prema Jelsi i Lastovu, za Velu Luku ćemo početi sljedeći tjedan, a vrlo brzo planiramo i uspostaviti vezu prema Puli, koja nam je svaki dan rasprodana na dnevnoj bazi s Resnika. U 2016. godine namjeravamo u realizaciju hidroavionskih letova i infrastrukturu uložiti još 20 milijuna eura.“, kazao je Martin dok je zamjenica Batarelo naglasila važnost prometne povezanosti zbog turizma.
„Sada se iz Splita može do najljepših plaža na Jadranu stići za manje od pola sata. Ugodan let i mirno more.“,  poželjela je zamjenica gradonačelnika.

2015_08_13_Hidroluka_01.jpgPotpredsjednik Vlade Branko Grčić podsjetio je kako je prije dvije godine ECA došao na listu strateških projekata za Republiku Hrvatsku.

„Bio je prvi među 10 koje smo riješili. Baš sam jutros, dok sam se kupao na Firulama, gledao slijetanje hidroaviona u luku, što je dalo Splitu novu vizuru. Split je danas neprepoznatljiv u pozitivnom smislu. Čestitam na zanosu i upornosti u realizaciji ovog projekta. U ime Vlade mogu kazati da ćemo i dalje biti potpora.“, zaključio je potpredsjednik Vlade.

European Coastal Airlines (ECA je dobila 10-godišnju koncesiju za izgradnju pristaništa i objekata za prihvat putnika u bazenu gradske luke. Prvi gosti komercijalnim su letom doletjeli s Hvara, točnije iz Jelse, a do Splita im je trebalo punih 13 minuta.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba