index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - sfinga

Gradonačelnik Ivo Baldasar na sastanku sa predsjednicom Grabar-Kitarović

U zgradi Splitsko-dalmatinske županije, privremenom predsjedničkom Uredu, gradonačelnik Ivo Baldasar se danas sastao s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, gdje je na kratkom sastanku prezentirao trenutačnu situaciju u gradu Splitu.

2015_08_10_Ured_Presjednice_03.jpg „Turizam je trenutačno najveći uspjeh grada Splita i s radošću potvrđujem da je Split i ovogodišnji šampion turizma.“, kazao je gradonačelnik.

Osim o turizmu na sastanku je bilo i riječi o ovlastima Grada i Županije te o potencijalnim investicijama.“Moja je inicijativa da tri velika grada iznad sto tisuća stanovnika dobiju neke ovlasti Županije i to sam izložio predsjednici. Također smo razgovarali i o mogućim investicijama u luku, Istočnu obalu te željeznicu“, rekao je gradonačelnik Baldasar dok se predsjednica RH Kolinda Grabar –Kitarović zahvalila gradonačelniku na ljubaznom dočeku te izrazila zanimanje za razvojnu perspektivu grada.

2015_08_10_Ured_Presjednice_02.jpg„Drago mi je čuti da turista ima 18 posto više nego lani i da se povećavaju prihodi od turizma, međutim grad ne može živjeti samo od turizma i zbog toga treba razvijati infrastrukturu i druge razvojne projekte.“, pojasnila predsjednica dodavši da je s gradonačelnikom raspravljala i o potencijalnom razvoju jadranskih luka.

2015_08_10_Ured_Presjednice_01.jpg„Moja je ideja promicati jadranske luke, od Ploča preko Splita, Zadra, Rijeke do Kopra i Trsta kao protuteža sjevernoatlantskim lukama. Nakon izgradnje Sueskog kanala povećat će se promet i tu vidim perspektivu za sve naše jadranske luke, da se šire kapaciteti i da one budu ta odskočna daska prema srednjoj, istočnoj Europi jer je promet brži preko naših luka nego preko Sjevernog Atlantika. Poticati ću Vladu na realizaciju tih projekata, ali i da donesemo strategiju dugoročnog razvoja luka.“, zaključila je predsjednica, koja se osim s gradonačelnikom Baldasarom danas sastala i sa rektorom splitskog Sveučilišta Šimunom Anđelinovićem te mons. Marinom Barišićem, Splitsko-makarskim nadbiskupom.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba