index
press.gif
Arhiva vijesti u 2019.
Arhiva vijesti u 2018.
Arhiva vijesti u 2017.
Arhiva vijesti u 2016.
Arhiva vijesti u 2015.
Siječanj
Veljača
Ožujak
Travanj
Svibanj
Lipanj
Srpanj
Kolovoz
Rujan
Listopad
Studeni
Prosinac
Arhiva vijesti u 2014.
Arhiva vijesti u 2013.
Arhiva vijesti u 2012.
Arhiva vijesti u 2011.
Arhiva vijesti u 2010.
Arhiva vijesti u 2009.main_galerija
Split - Tomića stina

Split proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja

Grad Split i Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita u utorak, 4. kolovoza cjelodnevnim su programom obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i dvadesetu obljetnicu VRO „Oluja“.

2015_Mimohod_Riva_01.jpg Nakon što su u jutarnjim satima na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, HRM-a i PU Splitsko-dalmatinske položili vijence, prigodan program održan je na splitskoj Rivi. Vodili su ga dramski umjetnici Pere Eranović i Joško Ševo, a  svečanost je započeta puštanjem balona na kojima su bila ispisana imena žrtava koje su svoje živote položile u ovoj oslobodilačkoj akciji.

2015_Mimohod_Crkva.jpgZavršnica obilježavanja jubileja najvažnije pobjede u Domovinskom ratu u gradu pod Marjanom u organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga, Hrvatskog časničkog zbora i Grada Splita, započela je u 19 sati svetom misom u crkvi sv. Dominika , nakon čega se formirao mimohod branitelja koji je sa zastavama ratnih postrojbi prošao Hrvojevom ulicom i Rivom sve do Marmontove ulice gdje je bila postavljena pozornica.

2015_Mimohod_Riva_04.jpgGradonačelnik Ivo Baldasar u svom je govoru zahvalnost za slobodu i pobjedu u Domovinskom ratu izrazio pokojnom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu te tadašnjem ministru obrane Gojku Šušku. U svojstvu izaslanika župana Zlatka Ževrnje prisutnima se obratio Petar Škorić koji se kao sudionik „Oluje“  prisjetio emocija prije dvadeset godina.

2015_Mimohod_Riva_05.jpgPoslije svečanog mimohoda nastupio je KUD-a „Filip Dević“, a svoj koncert je održao i glazbeni sastav Dalmatino. Nakon što je s Gata sv. Nikole isplovila raketna topovnjača „Šibenik“ koja je cijeli dan povodom ovog blagdana bila privezana pored zgrade Lučke kapetanije u 22.00 sata započeo je vatromet sličan onom prije dvadeset godina kad su sve vijesti objavile da je oslobođen Knin.

Print

 
Press
Savjet mladih
Nacionalne manjine
Prevencija kriminaliteta
Temeljni akti Grada Splita
Proračun Grada Splita
Natječaji i oglasi
Prostorno planska dokumentacija
Planovi grada
Servisne informacije
Plan upravljanja gradskom jezgrom
Legalizacija
Error
 
 
footer
 
naslovnica mapa Weba